Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Haas onthult de echte VF-24 in Bahrein
F1 teams

Haas onthult de echte VF-24 in Bahrein

50
Foto: F1Briefings
Haas Team

Haas betreedt het nieuwe seizoen met de VF-24

Voor het eerst in het tijdperk na Guenther Steiner gaat Haas het seizoen in met de VF-24. Na het tonen van afbeeldingen van de VF-24 tijdens hun officiële lancering in februari, heeft Haas de echte auto van 2024 onthuld in de aanloop naar de start van de pre-seizoenstesten in Bahrein. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar, waarin ze als tiende eindigden in het constructeurskampioenschap zonder een enkel punt te scoren met hun langverwachte B-spec auto, heeft het team dit jaar nieuw leiderschap met Ayao Komatsu aan het roer in plaats van Guenther Steiner. Komatsu, die vanaf dag één bij het team betrokken is geweest, heeft de taak gekregen om Haas terug te brengen naar respectabiliteit, te beginnen met de VF-24.

Nieuwe doelen onder nieuw leiderschap

De nieuwe teambaas heeft als kortetermijndoel gesteld om stapsgewijze verbeteringen te maken. “We hebben goede ingrediënten en goede mensen in het team, maar we moeten ons echt concentreren op het team als één geheel om die verbeteringen door te voeren,” zei hij. Op de lange termijn komt dit neer op het upgraden naar een auto die werkt, iets wat in het verleden al is gelukt. Haas heeft zijn ervaren rijdersduo Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen behouden voor een tweede seizoen. Zij onthulden de VF-24 in de paddock van Sakhir op woensdagochtend, terwijl Magnussen de auto al op dinsdag testte tijdens een filmdag, nadat Hulkenberg de auto de voorgaande week al had bestuurd op het circuit van Silverstone.

De uitdagingen en verwachtingen voor de VF-24

Hoewel Nico Hulkenberg hoopt op meer prestaties van de VF-24 van dit jaar, geeft hij toe dat ze nog in het duister tasten over de ware snelheid van de auto, maar verwacht na de openingsdag van de test op woensdag meer te weten. “We hopen dat de auto beter zal zijn met de beperkingen die we vorig jaar hebben gevonden. Je wilt natuurlijk beter doen dan het voorgaande jaar. We hebben een moeilijk jaar achter de rug, dus we willen zeker verbeteren – vooral de zwakte in de race die we vorig jaar hadden – dat is iets waar we bovenop willen komen,” zei Hulkenberg. Hij heeft de nieuwe auto gezien en vindt deze een evolutie. “We hebben een aantal dingen kunnen opruimen, maar op dit punt van het jaar, zoals elk jaar, ben je een beetje in het duister over waar je staat en hoe je gaat rangschikken, dus we moeten gewoon ons hoofd naar beneden houden, hard blijven werken en gefocust blijven.”

Prestaties in het verleden en toekomstige ambities

Haas heeft sinds hun beste finish van vijfde in 2018 elk jaar in de onderste drie van het F1-klassement gefinisht, inclusief een seizoen zonder punten in 2021. Dit jaar hoopt het team met de VF-24 en onder leiding van Ayao Komatsu een keerpunt te bereiken, gesteund door de ervaring van hun rijders en de verbeteringen aan de auto. De focus ligt op het overwinnen van de uitdagingen van vorig jaar en het stap voor stap verbeteren van de prestaties, met het doel om terug te keren naar een competitieve positie in de Formule 1.

Gerelateerd nieuws

De enorme uitdagingen van Mercedes in GP van China

Mercedes en de terugkeer naar China Mercedes staat mogelijk voor een uitdagend...

Komatsu: Gene Haas nog steeds bereid om te investeren in F1-team zolang geld niet wordt verspild

Haas F1-team na leiderschapswisselingen Na vier seizoenen zonder podiumplaatsen, waarin het Haas-team...

McLaren streeft naar voorsprong op F1-rivalen in “wedstrijd van upgrades”

McLaren heeft in 2023 voor de grootste verrassing gezorgd door zijn auto...

Ontdekkingen van Red Bull afwijzingen en speculaties

Hamilton en Alonso geweigerd door Red Bull Red Bull heeft benaderingen afgewezen...

Krack: Aston Martin F1-team niet langer in niemandsland

De opmars van Aston Martin in de Formule 1 Na de Grand...

Red Bulls verrassende 2024 auto: een extremere versie van zijn voorganger, zegt Adrian Newey

De filosofie achter het ontwerp Adrian Newey, de chief technical officer van...

Mercedes: Toto Wolff over optimisme voor F1-team ondanks teleurstellend resultaat in Japanse GP

Optimisme ondanks tegenvallende resultaten Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uitgelegd waarom Mercedes bemoedigd...

Red Bull en Aston Martin presenteren interessante upgrades voor de Japanse GP

Na een korte pauze hebben de teams voldoende tijd gehad om de...