Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Aston Martin “vol vertrouwen” dat het het gat met F1-rivalen kan dichten door ontwikkeling
F1 teams

Aston Martin “vol vertrouwen” dat het het gat met F1-rivalen kan dichten door ontwikkeling

64
mike krack aston martin
Foto: Vortex & Magoo Productions

Vertrouwen in ontwikkeling

Het Formule 1-team van Aston Martin is het seizoen teleurstellend begonnen in Bahrein, waar Fernando Alonso terugviel naar de negende plaats vanaf een verrassend sterke zesde plek op de grid, en Lance Stroll herstelde naar de tiende plaats na een incident in de eerste bocht. Teamhoofd Mike Krack is echter optimistisch en kondigt aan dat er al voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië nieuwe onderdelen op de auto’s zullen zitten. Krack benadrukt dat het ontwikkelingsprogramma van het team al laat zien dat er veel meer in het verschiet ligt. “We zien de ontwikkeling,” merkt hij op. “Omdat wanneer je race één hebt, de ontwikkeling niet op het niveau van race één is, het is verder vooruit. En we zien daar enkele bemoedigende ontwikkelingen. Dat maakt me vol vertrouwen.”

Kleine ontwikkelingen, grote hoop

Krack legt uit dat er voor Jeddah kleine ontwikkelingen aan de auto zullen worden toegevoegd om de prestaties te verbeteren. Het team hoopt dat het hierdoor dichter bij de concurrentie kan komen. De vraag of F1-fans kunnen verwachten dat de achtervolgende teams het gat met het dominante Red Bull binnen dit seizoen kunnen verkleinen, laat Krack onbeantwoord. Hij benadrukt echter dat er met 24 races op de kalender, gebaseerd op de ervaringen van vorig jaar, zeker mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en herstel. “Ik zou niet zeggen laten we nu de TV uitzetten!” zegt hij, wijzend op de inspanningen van alle teams om hun prestaties te verbeteren.

De eerste ontwikkelingsstappen

Over de eerste ontwikkelingsstap van het team zegt Krack dat het in Jeddah zal blijken of deze groot of klein is, maar benadrukt dat de auto’s nooit hetzelfde blijven van de ene race naar de andere. Elk team wijzigt voortdurend onderdelen en optimaliseert waar mogelijk. Krack wijst er ook op dat Aston Martin vorig jaar in termen van resultaten werd gevleid door problemen bij rivalen, met McLaren en Mercedes die vochten tegen oncompetitieve auto’s, en Ferrari die worstelde met het racetempo. Ondanks deze uitdagingen benadrukt Krack dat het team een goed startpunt heeft om op voort te bouwen in de komende weken. “Het doel vanaf het eerste moment was om met beide auto’s punten te scoren,” zegt hij over de race in Bahrein. “Dat moest echt het doel zijn. En dat is gelukt. Dus missie volbracht, maar we hadden natuurlijk graag meer punten gehad.”

Een solide basis voor de toekomst

Krack benadrukt dat het nog vroeg is in het seizoen en dat het team echt heeft geprobeerd een fatsoenlijke balans te vinden voor zowel korte als lange runs over de drie dagen. Hij gelooft dat dit een zeer goede basislijn is voor het team. Met deze aanpak en de geplande ontwikkelingen lijkt Aston Martin vastbesloten om het gat met hun concurrenten te dichten en hun prestaties door het seizoen heen te verbeteren.

Gerelateerd nieuws

Albon geeft voorkeur aan compromissen 2025 voor grotere doelen 2026

Alex Albon heeft aangegeven dat hij graag ziet dat zijn Williams Formule...

McLaren: Geen angst dat geüpgradede MCL38 zal lijden bij hoge snelheid in Barcelona

Vertrouwen in hoge snelheid McLaren heeft er vertrouwen in dat de recente...

Hoe Mercedes zijn lastige W15-auto weer aan de praat kreeg

Mercedes begon het seizoen met een W15 die zowel voor Lewis Hamilton...

Leclerc hoopt op uitdaging in Catalonië met ‘rijdbare en snellere’ Ferrari

De opgewaardeerde Ferrari heeft het potentieel om het iconische Italiaanse team zijn...

Red Bull: Kerb oplossing zetten aero voordelen niet op het spel

Uitdagingen met de ophanging van de RB20 Het team uit Milton Keynes...

Ferrari’s teambaas voelt zich bedreigd door McLaren

Ferrari’s teleurstellend weekend in Canada Ferrari had een rampzalig weekend in Canada,...

Mercedes moet zichzelf heruitvinden, zegt Toto Wolff

Mercedes, een dominante kracht in de Formule 1 gedurende het afgelopen decennium,...

Ferrari’s reactie op de rampzalige Grand Prix van Canada: “Alles ging mis”

Problemen tijdens de kwalificatie De Scuderia Ferrari werd door verschillende rivalen gezien...