Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Alonso: “Altijd een voordeel” voor Aston Martin om ervaren F1-spelers toe te voegen
F1 nieuws

Alonso: “Altijd een voordeel” voor Aston Martin om ervaren F1-spelers toe te voegen

72
fernando alonso
Foto: High Permformance

Bob Bell’s nieuwe rol bij Aston Martin

Fernando Alonso heeft positief gereageerd op de toevoeging van Bob Bell als uitvoerend directeur bij Aston Martin. Bell, die onlangs zijn positie bij Alpine verliet, waar hij werkte aan projecten buiten de Formule 1, is geen onbekende voor Alonso. Ze werkten samen tijdens Alonso’s eerste twee periodes bij Renault, inclusief de wereldkampioenschapswinnende seizoenen in 2005 en 2006, toen Bell technisch directeur was. Bij de terugkeer van Alonso naar het hernoemde Alpine-team in 2021 was Bell opnieuw aanwezig als adviseur in het Enstone-kamp. Nu heeft hij een nieuw gecreëerde rol op zich genomen bij een organisatie die al een sterke technische structuur had.

Alonso benadrukt dat de komst van meer mensen naar het team altijd een voordeel is. Het echte werk zit hem in het overtuigen van iedereen om samen te werken als een team. Met de toevoeging van Bell hoopt Alonso dat Aston Martin een beter niveau kan bereiken. Hij waardeert de achtergrondkennis die Bell meebrengt over het runnen van een competitief team en het hebben van een goede structuur in de fabriek.

De huidige vorm van het team

Wat betreft de huidige vorm van het team, merkt Alonso op dat het team beter presteerde in de kwalificatie in Bahrein dan verwacht, maar in de race minder goed presteerde, waarbij hij van de zesde plaats op de grid terugviel naar de negende aan de finish. Met teamgenoot Lance Stroll die herstelde van een vroeg incident om als tiende te eindigen, werd duidelijk dat het team over de vijfde snelste auto beschikte.

Alonso was verrast door de snelheid van het team op vrijdag en teleurgesteld over hoe ver ze achterlagen op zaterdag. Het team moet begrijpen wat ze beter kunnen doen, vooral op zondagen. Alonso verwacht niet dat het team hun vijfde plaats in de pikorde zal verbeteren in Jeddah, aangezien de auto’s identiek zijn aan die in Bahrein. Hij hoopt echter op een beter resultaat voor Aston Martin, gezien hun snelheid vorig jaar.

Bandendegradatie en aanpassingen

Alonso geeft toe dat Aston Martin in Bahrein meer last had van bandendegradatie dan hun rivalen, maar hij verwacht dat dit minder een probleem zal zijn voor iedereen in Saudi-Arabië. Met minder degradatie voor iedereen, maar vooral voor auto’s met meer downforce en dus minder bandenslijtage, benadrukt Alonso het belang van het verbeteren van de auto om meer grip te krijgen en zo de banden minder te belasten.

Door deze strategische aanpassingen en verbeteringen hoopt het team hun prestaties te verbeteren en competitiever te zijn in de komende races. Alonso’s ervaring en inzicht zijn cruciaal voor het team terwijl ze streven naar vooruitgang in een zeer competitieve Formule 1-omgeving.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...