Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Carlos Sainz Sr. over waarom zoon Audi afwees voor Williams
F1 coureurs

Carlos Sainz Sr. over waarom zoon Audi afwees voor Williams

170
Carlos Sainz sr
Foto: Wikimedia

Carlos Sainz Sr. heeft zich uitgesproken over de verrassende beslissing van zijn zoon om Williams te verkiezen boven Audi voor het Formule 1-seizoen van 2025. De rallylegende benadrukt dat het een moeilijke keuze was voor Carlos Jr., maar dat Williams een groeiend project is met potentieel.

Sainz Sr. verklaart dat ze alle opties zorgvuldig hebben onderzocht, waarbij uiteindelijk Williams als beste keuze naar voren kwam. Hij prijst de werkethiek en vaardigheden van zijn zoon, die volgens hem bij elk team waar hij heeft gereden een positieve indruk heeft achtergelaten en de auto’s heeft helpen verbeteren.

Hoewel Audi een aantrekkelijke optie leek vanwege de familieconnecties, respecteert Sainz Sr. de autonome beslissing van zijn zoon en toont hij vertrouwen in de toekomst bij Williams.

“We hebben hem volledig gesteund, en Williams is een project dat groeit. Tegen het einde van het seizoen zijn ze begonnen met verbeteren, en we zijn hoopvol en vertrouwen erop dat het team volgend jaar deze opwaartse trend zal voortzetten,” aldus Carlos Sainz Sr.

De moeilijke keuze tussen Audi en Williams

De beslissing van Carlos Sainz Jr. om voor Williams te kiezen in plaats van Audi was geen gemakkelijke. Sainz Sr. onthult dat er meerdere factoren waren die een rol speelden bij deze keuze.Ten eerste was er de onverwachte aankondiging dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou gaan, waardoor Sainz Jr. gedwongen werd om naar andere opties te kijken voor 2025.

Dit zorgde voor een complexe situatie waarin snel gehandeld moest worden. Daarnaast waren er volgens Sainz Sr. “drie of vier opties” beschikbaar voor zijn zoon. Dit impliceert dat naast Williams en Audi, er mogelijk nog andere teams interesse hadden in de diensten van de Spaanse coureur.

Een belangrijke overweging was de huidige staat en het toekomstige potentieel van de teams. Williams heeft de laatste tijd vooruitgang geboekt, vooral tegen het einde van het seizoen. Dit gaf Sainz Jr. en zijn team vertrouwen in de groeiende capaciteiten van het Britse team.

“Als zijn vader, samen met mijn neef (Carlos Onoro Sainz, de neef en manager van de Ferrari-coureur), hebben we hem geholpen alle mogelijke opties te verkennen, maar mijn rol hierin is niet veranderd. Audi? Het was zijn beslissing, en we moeten dat respecteren.”

Williams potentieel of de onzekerheid van Audi

Bij het afwegen van zijn opties moest Carlos Sainz Jr. het bewezen potentieel van Williams vergelijken met de onzekere toekomst van Audi in de Formule 1. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste overwegingen:

Lees ook:  Franco Colapinto's verrassende kansen: Williams onthult 'Plan A' voor 2025
AspectWilliamsAudi
Ervaring in F1Decennialange ervaringNieuwkomer in 2026
Huidige prestatiesVerbeterende resultatenNog geen F1-deelname
Technische kennisBewezen capaciteitOnbekend in F1-context
TeamstructuurGevestigdIn opbouw
Financiële stabiliteitOndersteund door Dorilton CapitalGrote autofabrikant

Williams heeft de laatste tijd een opmerkelijke vooruitgang laten zien. Ze zijn erin geslaagd om:

  • Regelmatig in Q3 te komen
  • Punten te scoren in meerdere races
  • Jonge talenten zoals Alex Albon te laten excelleren

Audi daarentegen staat voor de uitdaging om:

  • Een compleet nieuw F1-team op te bouwen
  • Een competitieve motor te ontwikkelen voor 2026
  • Zich te bewijzen tegen gevestigde teams

Carlos Sainz Sr. benadrukt het vertrouwen in de groei van Williams:

“Williams is een project dat groeit. Tegen het einde van het seizoen zijn ze begonnen met verbeteren, en we zijn hoopvol en vertrouwen erop dat het team volgend jaar deze opwaartse trend zal voortzetten.”

Staat van dienst van Carlos Sainz

Een belangrijk aspect dat Carlos Sainz Sr. benadrukt, is de indrukwekkende staat van dienst van zijn zoon bij verschillende teams in de Formule 1. Deze ervaring en bewezen prestaties speelden ongetwijfeld een rol in de besluitvorming voor 2025.

Carlos Sainz Jr. heeft in zijn F1-carrière voor meerdere teams gereden, waaronder Toro Rosso, Renault, McLaren en Ferrari. Bij elk van deze teams heeft hij zich onderscheiden door:

  1. Consistente prestaties te leveren
  2. Technische feedback te geven die heeft bijgedragen aan de verbetering van de auto’s
  3. Sterke relaties op te bouwen binnen de teams

Sainz Sr. legt de nadruk op deze kwaliteiten van zijn zoon:

“Als je kijkt naar zijn carrière, heeft Carlos altijd een goede indruk achtergelaten bij elk team waarvoor hij heeft gereden, met zijn werkethiek en vaardigheden. De auto’s zijn altijd verbeterd toen hij arriveerde, en dat is wat belangrijk is en altijd verwacht zou moeten worden van een professional.”

Deze track record suggereert dat Sainz Jr. een waardevolle aanwinst kan zijn voor Williams, een team dat streeft naar verdere verbetering en groei in de komende jaren.

Lees ook:  Sainz over zijn laatste doel bij Ferrari: 'Dit staat bovenaan mijn lijst'

De rol van Carlos Sainz Sr.

Carlos Sainz Sr., zelf een gerespecteerde rallylegende, heeft een belangrijke ondersteunende rol gespeeld in het besluitvormingsproces van zijn zoon. Hoewel hij benadrukt dat de uiteindelijke keuze bij Carlos Jr. lag, was zijn betrokkenheid als vader en ervaren racer onmiskenbaar. Sainz Sr. beschrijft zijn rol als volgt:

“Ik ben altijd aan zijn zijde geweest. En het is waar dat dit jaar moeilijk voor hem is geweest, aangezien het seizoen begon met het verhaal van Hamilton die naar Ferrari ging. Het was een gecompliceerde situatie.”

Deze uitspraak onderstreept de complexiteit van de situatie en de emotionele steun die Sainz Sr. bood tijdens deze turbulente periode.Daarnaast heeft Sainz Sr., samen met zijn neef Carlos Onoro Sainz (die tevens de manager is van Carlos Jr.), geholpen bij het verkennen van alle beschikbare opties.

Dit wijst op een gezamenlijke inspanning om de beste keuze te maken voor de toekomst van de jonge coureur. Ondanks zijn eigen banden met Audi – Sainz Sr. won de Dakar Rally met het merk – hij de autonomie van zijn zoon respecteerde in het maken van deze cruciale carrière beslissing.

“Audi? Het was zijn beslissing, en we moeten dat respecteren. Het was geen gemakkelijke keuze omdat er drie of vier opties waren, maar uiteindelijk heeft hij de beslissing genomen.”

Blijf op de hoogte

Gerelateerd nieuws

Lawson onder onnodige druk bij Red Bull: ‘geef hem de juiste kans’

Liam Lawson ervaart enorme druk binnen Red Bull Racing, wat zijn prestaties...

De verblijven van coureurs in Austin tijdens GP van Verenigde Staten

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin genieten Formule...

Max Verstappen’s kartcarrière: Van CRG Puffo tot wereldkampioen

Max Verstappen begon zijn racecarrière op vierjarige leeftijd in een CRG Puffo...

Lawson’s kans bij Red Bull: Kan hij Ricciardo doen vergeten?

Liam Lawson krijgt de kans om zich te bewijzen als waardige vervanger...

Antonelli’s doorbraak: ‘Spa-test overtuigde Mercedes van zitje’

Andrea Kimi Antonelli heeft een grote stap gezet richting zijn Formule 1-droom....

George Russell eerlijk over druk en prestaties in Formule 1

George Russell heeft in een exclusief interview gesproken over de immense druk...

Coureursduo’s voor seizoen 2025: wie heeft de sterkste bezetting?

Red Bull Racing lijkt ook in 2025 over het sterkste coureursduo in...

Horner over Daniel Ricciardo: ‘sprookje bij Red Bull had anders moeten eindigen’

Christian Horner heeft openhartig gesproken over Daniel Ricciardo’s vertrek uit de Formule...