Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Wat als Verstappen en Red Bull nooit hadden geracet in F1 2023?
F1 nieuws

Wat als Verstappen en Red Bull nooit hadden geracet in F1 2023?

41
max verstappen
Foto: sbinnala44 - F1 News

In een alternatieve wereld waar Max Verstappen en Red Bull niet deelnemen aan het Formule 1-seizoen van 2023, zou het landschap van de sport drastisch anders zijn. De dominantie van Red Bull en Verstappen is in de werkelijkheid ongekend, maar zonder hen zou de competitie veel dichter bij elkaar liggen. Laten we eens duiken in dit hypothetische scenario en ontdekken hoe de races en kampioenschappen zich zouden kunnen ontvouwen.

Een nieuw podium in elke race

Zonder Red Bull in het veld, zou Fernando Alonso de openingsrace in Bahrein winnen, zijn eerste overwinning sinds de Spaanse Grand Prix van 2013. Dit zou een opmerkelijke comeback markeren voor Aston Martin, dat het voorgaande jaar als zevende eindigde in het constructeurskampioenschap. Lewis Hamilton zou ook opvallen door ongeschonden uit de chaos in Australië te komen en zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen met de W14. Dit zou suggereren dat er een spannende titelstrijd in het verschiet ligt tussen hem en Alonso, voormalige teamgenoten bij McLaren.

Een veel strijdiger kampioenschap

In deze hypothetische wereld zouden er zes verschillende GP-winnaars zijn (Alonso, Hamilton, Leclerc, Sainz, Norris en Oscar Piastri) in plaats van de werkelijke drie (Verstappen, Perez, Sainz). Het kampioenschap zou worden beslist met slechts 17 punten verschil, in plaats van de enorme kloof van 290 punten tussen Verstappen en Perez in de werkelijkheid. Ook de strijd om het constructeurskampioenschap zou tot het einde spannend blijven, met slechts zeven punten verschil tussen de top.

De impact op individuele coureurs en teams

Zonder de dominantie van Red Bull zouden coureurs zoals Esteban Ocon en Lando Norris betere kansen hebben gehad in bepaalde races. Het veld zou dichter bij elkaar liggen, waardoor meer teams en coureurs de kans zouden krijgen om te schitteren. Mercedes zou waarschijnlijk terugkeren naar de top van het constructeurskampioenschap, terwijl Ferrari en McLaren ook zouden profiteren van de afwezigheid van Red Bull.

Een alternatieve realiteit zonder Verstappen

Als alleen Verstappen uit de vergelijking wordt gehaald, zou Sergio Perez zes GP-overwinningen behalen en Mexico’s eerste F1-wereldkampioen worden. De rest van het veld zou opschuiven, met Norris die naar de derde plaats springt en zijn eerste overwinningen behaalt. Red Bull zou zonder Verstappen in het midden van het pak eindigen in het constructeurskampioenschap.

In deze alternatieve realiteit zou de Formule 1 een veel competitiever en onvoorspelbaar seizoen hebben ervaren, mogelijk resulterend in een grotere betrokkenheid van fans en een spannendere kijkervaring. Hoewel dit slechts een hypothetisch scenario is, biedt het een fascinerend inzicht in hoe één team en coureur het hele landschap van een sport kunnen beïnvloeden.

Gerelateerd nieuws

Hamilton: Mercedes F1-team nu in “opbouwproces”

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn Mercedes Formule 1-team zich momenteel in...

Norris: Bahrain F1 tempo “een goed teken” terwijl McLaren zwakte blijft bestaan

Norris en McLaren in de mix tijdens de Grand Prix van Bahrein...

Teamgenotenstrijd: RB en Ferrari openen het vuur in een seizoen vol verhalen

Verstappen domineert terwijl de strijd om teamgenoten ontbrandt Max Verstappen heeft de...

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein Tijdens de openingsrace van het seizoen...

Verstappen heerst in Bahrein: een veelbelovend begin van het seizoen

Verstappen’s dominante start Max Verstappen heeft bij de eerste race van het...

‘Verstandige’ Daniel Ricciardo reageert op de cooldown-ronde fratsen van Yuki Tsunoda

Teamorders en spanning bij VCARB Tijdens de seizoensopener van de Grand Prix...

Shovlin vat GP Bahrein samen: ‘Teleurstellend en ondermaats gespresteerd’

Een teleurstellende seizoensopener voor Mercedes Andrew Shovlin, de trackside engineering director van...

Russell: ‘Als je Max en Red Bull niet meetelt, was de Formule 1 nooit spannender’

George Russell deelt zijn enthousiasme over de huidige staat van de Formule...