Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Vasseur: Het moeilijkste telefoontje met Sainz over Hamilton
F1 nieuws

Vasseur: Het moeilijkste telefoontje met Sainz over Hamilton

34
fred vasseur
Foto: The DRS Straight

De moeilijke beslissing van Vasseur

Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari in de Formule 1, heeft onlangs een van zijn moeilijkste telefoongesprekken moeten voeren. Hij moest Carlos Sainz informeren dat hij in 2025 vervangen zal worden door Lewis Hamilton. Deze beslissing was niet makkelijk te delen, vooral gezien de professionele relatie en de inzet van Sainz voor het team tot nu toe. Vasseur vergeleek dit gesprek gekscherend met het eerste telefoontje dat hij pleegde naar zijn goede vriend en Mercedes teambaas Toto Wolff, nadat hij zijn coureur had overgehaald. Ondanks de duidelijke teleurstelling van Sainz, verwacht Vasseur dat hij zich volledig zal blijven inzetten voor Ferrari dit jaar, waarbij het team hem zal blijven ondersteunen.

Sainz’ toewijding en professionaliteit

Vasseur benadrukt de professionaliteit en toewijding van Sainz, zelfs na het ontvangen van het moeilijke nieuws. Hij is ervan overtuigd dat Sainz zich volledig zal inzetten tot de laatste ronde en de laatste bocht van het seizoen. Dit commitment is niet alleen belangrijk voor Sainz zelf, maar ook voor het team, dat achter hem staat en hem zal blijven steunen. De focus ligt nu op 2024, waarbij afleidingen vermeden moeten worden om samen aan een succesvol seizoen te werken.

De komst van Hamilton en de toekomst van Ferrari

Hoewel de focus van de media-activiteiten op de lancering van de auto voor 2024 lag, kon Vasseur het niet laten om de komst van Lewis Hamilton naar Ferrari te bespreken. Hij ziet de toevoeging van Hamilton als een enorme kans voor het team en een stap vooruit voor de toekomst. De ervaring en het talent van Hamilton worden gezien als een waardevolle aanwinst voor Ferrari, die iedereen uitdaagt en motiveert. De vroege aankondiging van deze verandering was bedoeld om het team in staat te stellen zich volledig te concentreren op het komende seizoen, zonder afleidingen.

De eerlijke benadering van teambeslissingen

Op de vraag of het oneerlijk was voor Sainz om plaats te moeten maken voor Hamilton, benadrukte Vasseur dat het niet zozeer om eerlijkheid gaat, maar om de beste beslissing voor het team. De komst van Hamilton biedt een unieke kans die het team moest grijpen. Dit doet niets af aan de prestaties en professionaliteit van Sainz, met wie Vasseur een goede persoonlijke relatie heeft. Het gaat erom gefocust te blijven op de toekomst en samen te werken aan succes.

In deze periode van verandering en uitdagingen binnen het Ferrari Formule 1-team, blijft de nadruk liggen op professionaliteit, toewijding en het gezamenlijk nastreven van succes. De komst van Lewis Hamilton wordt gezien als een nieuwe fase voor het team, terwijl de bijdragen van Carlos Sainz tot nu toe niet vergeten worden. Het belooft een interessant seizoen te worden met veel aandacht voor de ontwikkelingen binnen en buiten de baan.

Gerelateerd nieuws

Onthullingen in de F1: cruciale keuzes en de toekomst van topcoureurs

Formule 1 Silly Season: beslissende bewegingen in het coureurskamp De ‘Silly Season’...

McLaren F1-team bereidt zich voor op “schadebeperking” tijdens Chinese GP

Uitdagingen voor McLaren in Shanghai McLaren heeft een sterke start gemaakt in...

Max Verstappen stelt vragen bij ‘niet de slimste’ beslissing voor Chinese Grand Prix

Max Verstappen waarschuwde dat het “niet de slimste” beslissing was om een...

De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Verandering aan de top: Hamilton verlaat Mercedes voor Ferrari Als je nog...

Lewis Hamilton verliest geloof in Mercedes, volgens Ralf Schumacher

Ralf Schumacher, zes keer winnaar van Formule 1-races, ziet het totale verlies...

Andretti’s cruciale hoofdstuk nadert: een nieuwe stap richting Formule 1

De uitdaging van Andretti Global en Cadillac om het F1-veld te betreden...

Red Bulls Formule 1-voordeel kan verdwijnen door upgrades van Ferrari, zegt Sainz

Uitdagingen en kansen voor Ferrari Ferrari heeft zich dit seizoen opgeworpen als...

Ocon erkent dat Alpine een stap terug heeft gedaan sinds het begin van het F1-seizoen

Ocon en Gasly getroffen door tegenslagen Esteban Ocon en zijn teamgenoot bij...