Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein
F1 nieuws

Mercedes F1-motorproblemen kosten 0,5 seconde per ronde in Bahrein

77
Toto Wolff
Foto: Tommo

De uitdagingen van Mercedes in Bahrein

Tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein stonden George Russell en Lewis Hamilton respectievelijk op de derde en negende startpositie. Russell, die de leiding nam voor Mercedes, slaagde erin om op te klimmen naar de tweede plaats door Charles Leclerc buitenom in te halen in de vierde ronde, waarmee hij slechts 1,7 seconden achter de uiteindelijke winnaar Max Verstappen van Red Bull kwam te liggen. Echter, zijn indrukwekkende start werd tenietgedaan door een noodzaak om zich te richten op het beheersen van een probleem met de powerpack, veroorzaakt door een koelingsfout, wat leidde tot maatregelen zoals het liften en coasten om de stijgende temperaturen tegen te gaan. Hamilton ondervond ook problemen, verder verergerd door een gebarsten stoel.

De impact op Williams

De motorproblemen verstoorde niet alleen de prestaties van Mercedes, maar hadden ook invloed op het klantenteam Williams. Zowel Alex Albon als Logan Sargeant ondervonden problemen, waarbij laatstgenoemde zelfs tijdelijk moest stoppen vanwege een elektronisch probleem met het stuurwiel. Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, gaf toe dat de prestaties tijdens de pre-seizoenstests en de trainingen op donderdag en vrijdag bemoedigend waren. De auto was stabiel en viel in de smaak bij de coureurs. Echter, tijdens de race moest er meer gekoeld worden dan verwacht, een probleem dat ook Williams trof, terwijl de andere klantenteams McLaren en Aston Martin geen last hadden van dit probleem.

De zoektocht naar oplossingen

Wolff schatte dat de combinatie van oververhitting van de motor en een batterijprobleem, samen met de preventieve maatregelen, resulteerde in een tijdverlies van meer dan een halve seconde per ronde. Russell eindigde uiteindelijk 22 seconden achter podiumfinisher Carlos Sainz en 47 seconden achter Verstappen na 57 ronden. Wolff, die ervan overtuigd is dat de problemen opgelost zullen zijn voor de Grand Prix van Saudi-Arabië, benadrukte dat de temperatuurpieken onafhankelijk waren van het rijden in de vuile lucht van het verkeer. Het team had niet verwacht dat de koeling zoveel meer zou pieken dan tijdens de lange runs in de dagen ervoor. Dit probleem leek specifiek voor Mercedes te zijn, aangezien Wolff niet gelooft dat andere teams hun auto’s meer hebben opengesteld voor extra koeling.

Vooruitkijken naar Saudi-Arabië

Ondanks de tegenslagen in Bahrein blijft het team optimistisch en gericht op verbetering. De problemen met de motor en koeling waren onverwacht en hebben duidelijk invloed gehad op de prestaties van het team tijdens de race. Met de Grand Prix van Saudi-Arabië in het vooruitzicht, werkt Mercedes hard aan het oplossen van deze problemen, in de hoop terug te keren naar hun competitieve vorm en de strijd aan te gaan met de top van het veld.

Gerelateerd nieuws

Onthullingen in de F1: cruciale keuzes en de toekomst van topcoureurs

Formule 1 Silly Season: beslissende bewegingen in het coureurskamp De ‘Silly Season’...

McLaren F1-team bereidt zich voor op “schadebeperking” tijdens Chinese GP

Uitdagingen voor McLaren in Shanghai McLaren heeft een sterke start gemaakt in...

Max Verstappen stelt vragen bij ‘niet de slimste’ beslissing voor Chinese Grand Prix

Max Verstappen waarschuwde dat het “niet de slimste” beslissing was om een...

De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes

Verandering aan de top: Hamilton verlaat Mercedes voor Ferrari Als je nog...

Lewis Hamilton verliest geloof in Mercedes, volgens Ralf Schumacher

Ralf Schumacher, zes keer winnaar van Formule 1-races, ziet het totale verlies...

Andretti’s cruciale hoofdstuk nadert: een nieuwe stap richting Formule 1

De uitdaging van Andretti Global en Cadillac om het F1-veld te betreden...

Red Bulls Formule 1-voordeel kan verdwijnen door upgrades van Ferrari, zegt Sainz

Uitdagingen en kansen voor Ferrari Ferrari heeft zich dit seizoen opgeworpen als...

Ocon erkent dat Alpine een stap terug heeft gedaan sinds het begin van het F1-seizoen

Ocon en Gasly getroffen door tegenslagen Esteban Ocon en zijn teamgenoot bij...