Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws McLaren sluit F1-deal om Monster Energy weg te lokken bij Mercedes
F1 nieuws

McLaren sluit F1-deal om Monster Energy weg te lokken bij Mercedes

49
mclaren japan

De McLaren Formula 1 team heeft een belangrijke sponsorovereenkomst gesloten met Monster Energy. Dit betekent dat het bekende energiedrankbedrijf na 14 seizoenen overstapt van Mercedes naar McLaren. Deze verschuiving is een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van Formule 1-sponsoring.

De impact van de overeenkomst

Monster Energy heeft zich voor meerdere jaren verbonden aan McLaren. Dit houdt in dat vanaf het seizoen 2024 het herkenbare ‘M’ logo te zien zal zijn op de helmen, racepakken, petten en drinkflessen van coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Deze samenwerking is een aanzienlijke verandering, aangezien deze producten voorheen door Coca-Cola werden gebrandmerkt.

Zak Brown, de CEO van McLaren Racing, heeft zijn uitgebreide ervaring in de commerciële en marketingsectoren gebruikt om een reeks prominente sponsors zoals Google, Dell en British American Tobacco (Velo) aan te trekken. Deze bewegingen zijn mede mogelijk gemaakt door de populariteitsgolf van F1, aangewakkerd door Netflix. De samenwerking met Monster is echter extra significant omdat het bedrijf hiermee wordt weggetrokken bij het rivaliserende team Mercedes.

De relatie tussen Monster en Mercedes

Gedurende de succesvolle periode van Mercedes, waarin ze acht keer het constructeurskampioenschap wonnen, en hun meer recente uitdagingen, was het ‘M’ logo prominent aanwezig op de helm en racepakken van Lewis Hamilton en zijn teamgenoten Nico Rosberg en George Russell.

Hoewel Hamilton een persoonlijke sponsordeal heeft met Monster, waarbij hij zijn naam verbindt aan een reeks suikervrije dranken, wordt verwacht dat deze samenwerking zal voortduren ondanks het einde van de partnerschap met Mercedes.

Toekomstplannen en waardering

Rodney Sacks, voorzitter en mede-CEO van Monster Energy Company, heeft zijn waardering uitgesproken voor de samenwerking met het Mercedes Formula 1 team en in het bijzonder met motorsportbaas Toto Wolf. Hij benadrukte de successen die ze samen hebben gevierd en wenste het team veel succes in hun toekomstige kampioenschappen.

“Monster Energy is trots om dit nieuwe hoofdstuk in zijn F1-reis met McLaren Racing te beginnen. We richten ons op het verbeteren van de ervaringen van fans en het samenwerken met een wereldklasse team en zijn elite-coureurs om onze passie met het wereldwijde F1-publiek te delen. We plannen enkele echt spannende programma’s met Lando en Oscar en kijken ernaar uit om samen te racen vanaf 2024,” aldus Sacks.

Zak Brown voegde hieraan toe: “We zijn verheugd om vanaf volgend seizoen samen te werken met het iconische merk Monster Energy. Monster richt zich op het vieren van atleten door middel van gedurfde ideeën en het creëren van geweldige content, dus we kunnen niet wachten om ideeën te verkennen en nieuwe manieren te vinden om onze fans te boeien en te vermaken.”

Gerelateerd nieuws

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...

F1 Wereldkampioenen die nooit voor Ferrari hebben gereden

De overstap van Hamilton naar Ferrari: een droom die uitkomt Lewis Hamilton...