Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Leclerc tekent contractverlenging bij Ferrari in Formule 1
F1 nieuws

Leclerc tekent contractverlenging bij Ferrari in Formule 1

51
Charles Leclerc FP2

Leclerc’s droom wordt werkelijkheid

Charles Leclerc heeft een nieuw meerjarig contract getekend bij het Ferrari Formule 1-team, waardoor hij nog meerdere seizoenen bij de Scuderia blijft. Leclerc, die al sinds zijn derde droomde van racen voor Ferrari, is verheugd dat hij zijn racepak van het team nog vele seizoenen zal dragen. Hij herinnert zich hoe hij als kind de Grand Prix van Monaco bekeek vanuit het appartement van een vriend bij de Ste Devote-bocht, altijd uitkijkend naar de rode auto’s. Sinds hij zich in 2016 aansloot bij de Ferrari Driver Academy, voelt hij zich thuis bij het team. Samen hebben ze veel meegemaakt, zowel goede als moeilijke tijden.

Leclerc’s prestaties bij Ferrari

Leclerc, een langdurige beschermeling van Ferrari, kwam in 2019 bij het team van Maranello na zijn debuutjaar bij Alfa Romeo. De 26-jarige behaalde zijn eerste twee overwinningen voor Ferrari dat seizoen in België en Italië en heeft sindsdien nog drie overwinningen toegevoegd aan zijn palmares. Ondanks de strijd van Ferrari om te concurreren met eerst Mercedes en nu Red Bull, heeft Leclerc indruk gemaakt met 23 pole positions, wat zijn rauwe snelheid aantoont ondanks de recente problemen van Ferrari om competitief te blijven over de gehele raceafstand.

De band tussen Leclerc en Ferrari

Teamchef Fred Vasseur benadrukt de sterke band tussen Leclerc en de Scuderia, die teruggaat tot acht jaar geleden, zelfs voordat Leclerc het embleem van het steigerende paard op zijn racepak droeg. Vasseur waardeert Leclerc’s onophoudelijke drang om zichzelf tot het uiterste te drijven en zijn buitengewone vaardigheden in gevechten en inhaalacties tijdens races. Ferrari is vastbesloten om Leclerc een winnende auto te geven, en Vasseur is ervan overtuigd dat Leclerc’s vastberadenheid en toewijding het verschil kunnen maken in het bereiken van hun doelen.

Toekomstige ambities en contractdetails

Leclerc’s huidige contract met Ferrari zou aflopen aan het einde van het komende seizoen 2024, wat leidde tot speculaties over zijn toekomst bij het team. Leclerc heeft echter duidelijk gemaakt dat hij graag wil verlengen en streeft naar een langetermijnovereenkomst. Hij voelt zich zeer gewaardeerd door Fred en de gehele Ferrari-familie en is ervan overtuigd dat als beide partijen dat willen, ze een overeenkomst zullen bereiken waar hij blij mee zal zijn. Leclerc’s droom blijft om het wereldkampioenschap te winnen met Ferrari, en hij is ervan overtuigd dat ze in de komende jaren samen geweldige tijden zullen beleven en hun fans blij zullen maken.

Gerelateerd nieuws

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...

F1 Wereldkampioenen die nooit voor Ferrari hebben gereden

De overstap van Hamilton naar Ferrari: een droom die uitkomt Lewis Hamilton...