Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1-circuits Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?
F1-circuitsF1-nieuws

Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?

189
Grand Prix Las Vegas

De opkomst van Formule 1 in de VS: van Miami tot Las Vegas

De eerste stappen in Miami

De populariteit van Formule 1 in de Verenigde Staten heeft een enorme vlucht genomen, mede dankzij de succesvolle Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van F1, zag kansen om deze populariteit verder uit te bouwen. Na de race in Austin werd Miami gekozen als nieuwe bestemming. De race in Miami van 2023 overtrof de editie van 2022, waarbij het spektakel zowel op als naast de baan veel beroemdheden en VIP’s trok. De locatie rond het stadion van de Miami Dolphins was slechts een begin van de verovering van de Amerikaanse markt.

Las Vegas: een nieuw hoofdstuk

De volgende grote stap voor de Formule 1 was Las Vegas, een ‘droomlocatie’ voor Liberty Media. De organisatie ging zo ver dat het zelf de promotie van de race op zich nam en een perceel land kocht bij de beroemde Strip om een permanente pit- en paddockfaciliteit te bouwen. Er wordt geschat dat er meer dan een half miljard dollar is uitgegeven aan dit evenement, dat gepland staat tot minstens 2032. Dit benadrukt het vertrouwen van F1 in de langetermijnslaagbaarheid van het evenement.

Een baan door de iconische Strip

Het parcours in Las Vegas is met 6,2 km opmerkelijk, inclusief een 2 km lang deel over de Strip, die speciaal voor de race wordt afgesloten. Hoewel het circuitontwerp misschien niet het meest inspirerende is, zal het beeld van 20 F1-auto’s die ’s nachts langs locaties als het Bellagio en het MGM Grand racen, ongetwijfeld indrukwekkende beelden opleveren. Dit is een aanzienlijke verandering ten opzichte van de races in de parkeerplaats van Caesars Palace in de jaren ’80.

De kosten van het spektakel

De ‘Superbowl’ van F1 komt echter met een stevig prijskaartje voor de fans. Toegangskaartjes begonnen bij $500, met prijzen voor tribuneplaatsen op zondag variërend van $1,155 tot $1,760. Dit is exclusief de kosten voor accommodatie in de omgeving van het circuit, hoewel de prijzen van hotelkamers recentelijk zijn gedaald. Dit toont aan dat het evenement, in de sport- en entertainmenthoofdstad van de VS, niet direct gericht is op de traditionele F1-fanbasis.

Een frisse uitdaging op de baan

Wat de actie op de baan betreft, kan de kou in Las Vegas een interessante wending geven. De koude omstandigheden, gecombineerd met onbekende factoren zoals de staat van het asfalt, kunnen zorgen voor onverwachte uitkomsten. Dit kan de teams flink wat hoofdbrekens bezorgen, vergelijkbaar met de verrassingen die we zagen tijdens de race in Singapore in 2023.

Duurzaam succes in de VS

Hoewel Max Verstappen’s dominantie in 2023 enigszins de interesse heeft getemperd, is het van cruciaal belang dat F1 zijn succes in de VS duurzaam maakt. De uitdaging om dit succes te behouden is wellicht net zo groot als het oorspronkelijk creëren ervan. Zowel F1 als haar stakeholders zetten alles op alles om Las Vegas nog meer te hypen dan Miami.

De Formule 1 maakt dus grote stappen in de Verenigde Staten, met Miami en Las Vegas als kroonjuwelen van haar expansie. Terwijl de kosten en de glamour van deze evenementen nieuwe vragen oproepen, blijft de sport innoveren en uitbreiden, hopend op een duurzame toekomst in Amerika.

Gerelateerd nieuws

Oscar Piastri’s verrassende snelheid bij McLaren in Las Vegas GP

Een onverwachte wending voor Piastri en McLaren Oscar Piastri, de Australische coureur...

Aston Martin focust zich niet op McLaren in Abu Dhabi

Focus op eigen prestaties, niet op McLaren Aston Martin, onder leiding van...

Vasseur: Ferrari heeft momentum in strijd met Mercedes om tweede plaats

De strijd om de tweede plaats Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari...

Lance Stroll enthousiast: ‘Die eerste ronde was echt indrukwekkend’

Stroll’s opmerkelijke start Lance Stroll, de Canadese Formule 1-coureur, heeft tijdens de...

Ralf Schumacher uit kritiek op Haas, ” prestaties niet voldoende”

De uitdagingen van Haas in het huidige seizoen Ralf Schumacher, een voormalig...

F1-eigenaren ontevreden over kritiek van Verstappen: ‘Zeker van zijn gesprek’

Coulthard over Verstappens kritiek David Coulthard, een voormalig Formule 1-coureur, heeft zijn...

Windsor merkte de verbazing bij Leclerc op: ‘Het hoogtepunt van de race’

Windsor analyseert de Grand Prix van Las Vegas Peter Windsor, een ervaren...

Charles Leclerc: Verstappen had gevraagd moeten worden om de leiding terug te geven

Een controversiële start Tijdens de Formule 1 Grand Prix in Las Vegas...