Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?
F1 circuitsF1 nieuws

Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?

223
Grand Prix Las Vegas

De opkomst van Formule 1 in de VS: van Miami tot Las Vegas

De eerste stappen in Miami

De populariteit van Formule 1 in de Verenigde Staten heeft een enorme vlucht genomen, mede dankzij de succesvolle Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van F1, zag kansen om deze populariteit verder uit te bouwen. Na de race in Austin werd Miami gekozen als nieuwe bestemming. De race in Miami van 2023 overtrof de editie van 2022, waarbij het spektakel zowel op als naast de baan veel beroemdheden en VIP’s trok. De locatie rond het stadion van de Miami Dolphins was slechts een begin van de verovering van de Amerikaanse markt.

Las Vegas: een nieuw hoofdstuk

De volgende grote stap voor de Formule 1 was Las Vegas, een ‘droomlocatie’ voor Liberty Media. De organisatie ging zo ver dat het zelf de promotie van de race op zich nam en een perceel land kocht bij de beroemde Strip om een permanente pit- en paddockfaciliteit te bouwen. Er wordt geschat dat er meer dan een half miljard dollar is uitgegeven aan dit evenement, dat gepland staat tot minstens 2032. Dit benadrukt het vertrouwen van F1 in de langetermijnslaagbaarheid van het evenement.

Een baan door de iconische Strip

Het parcours in Las Vegas is met 6,2 km opmerkelijk, inclusief een 2 km lang deel over de Strip, die speciaal voor de race wordt afgesloten. Hoewel het circuitontwerp misschien niet het meest inspirerende is, zal het beeld van 20 F1-auto’s die ’s nachts langs locaties als het Bellagio en het MGM Grand racen, ongetwijfeld indrukwekkende beelden opleveren. Dit is een aanzienlijke verandering ten opzichte van de races in de parkeerplaats van Caesars Palace in de jaren ’80.

De kosten van het spektakel

De ‘Superbowl’ van F1 komt echter met een stevig prijskaartje voor de fans. Toegangskaartjes begonnen bij $500, met prijzen voor tribuneplaatsen op zondag variërend van $1,155 tot $1,760. Dit is exclusief de kosten voor accommodatie in de omgeving van het circuit, hoewel de prijzen van hotelkamers recentelijk zijn gedaald. Dit toont aan dat het evenement, in de sport- en entertainmenthoofdstad van de VS, niet direct gericht is op de traditionele F1-fanbasis.

Een frisse uitdaging op de baan

Wat de actie op de baan betreft, kan de kou in Las Vegas een interessante wending geven. De koude omstandigheden, gecombineerd met onbekende factoren zoals de staat van het asfalt, kunnen zorgen voor onverwachte uitkomsten. Dit kan de teams flink wat hoofdbrekens bezorgen, vergelijkbaar met de verrassingen die we zagen tijdens de race in Singapore in 2023.

Duurzaam succes in de VS

Hoewel Max Verstappen’s dominantie in 2023 enigszins de interesse heeft getemperd, is het van cruciaal belang dat F1 zijn succes in de VS duurzaam maakt. De uitdaging om dit succes te behouden is wellicht net zo groot als het oorspronkelijk creëren ervan. Zowel F1 als haar stakeholders zetten alles op alles om Las Vegas nog meer te hypen dan Miami.

De Formule 1 maakt dus grote stappen in de Verenigde Staten, met Miami en Las Vegas als kroonjuwelen van haar expansie. Terwijl de kosten en de glamour van deze evenementen nieuwe vragen oproepen, blijft de sport innoveren en uitbreiden, hopend op een duurzame toekomst in Amerika.

Gerelateerd nieuws

Marko waarschuwt Red Bull: ‘Zelfs Verstappen kan niet het hele jaar zo rijden’

Max Verstappen moet sinds de Grand Prix van Miami veel harder werken...

Hoe Aston Martin hun 2024 upgradepakket wil verbeteren

Uitdagingen voor Alonso in het 2024-seizoen Vandaag heeft Fernando Alonso, de Spaanse...

Carlos Sainz verwacht competitievere Ferrari F1-auto tijdens Oostenrijkse GP

Carlos Sainz, de Spaanse Formule 1-coureur, heeft aangekondigd dat hij een aanzienlijke...

Leclerc weet wat Ferrari moet oplossen om competitief te zijn

Problemen bij hoge snelheid Na zijn overwinning tijdens zijn thuis Grand Prix...

Verstappen over of hij zich bedreigt voelt door Hamilton’s prestaties

Verwachtingen van Mercedes in 2024 Momenteel zijn alle ogen gericht op McLaren,...

Aston Martin waarschuwt Alonso: Geen snelle oplossing voor technische problemen

Alonso moet geduld hebben Aston Martin heeft Fernando Alonso laten weten dat...

RB overweegt upgrades te schrappen? Daniel Ricciardo onthult mogelijke switch-tijdlijn

Ricciardo roept op tot kalmte na tegenvallende prestaties Daniel Ricciardo heeft benadrukt...

McLaren: Norris kon niets meer doen om de F1 Spaanse GP te winnen

Frustratie na verlies Lando Norris baalde enorm na het verliezen van de...