Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?
F1 circuitsF1 nieuws

Kan de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas mogelijk voldoen aan de hype?

213
Grand Prix Las Vegas

De opkomst van Formule 1 in de VS: van Miami tot Las Vegas

De eerste stappen in Miami

De populariteit van Formule 1 in de Verenigde Staten heeft een enorme vlucht genomen, mede dankzij de succesvolle Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van F1, zag kansen om deze populariteit verder uit te bouwen. Na de race in Austin werd Miami gekozen als nieuwe bestemming. De race in Miami van 2023 overtrof de editie van 2022, waarbij het spektakel zowel op als naast de baan veel beroemdheden en VIP’s trok. De locatie rond het stadion van de Miami Dolphins was slechts een begin van de verovering van de Amerikaanse markt.

Las Vegas: een nieuw hoofdstuk

De volgende grote stap voor de Formule 1 was Las Vegas, een ‘droomlocatie’ voor Liberty Media. De organisatie ging zo ver dat het zelf de promotie van de race op zich nam en een perceel land kocht bij de beroemde Strip om een permanente pit- en paddockfaciliteit te bouwen. Er wordt geschat dat er meer dan een half miljard dollar is uitgegeven aan dit evenement, dat gepland staat tot minstens 2032. Dit benadrukt het vertrouwen van F1 in de langetermijnslaagbaarheid van het evenement.

Een baan door de iconische Strip

Het parcours in Las Vegas is met 6,2 km opmerkelijk, inclusief een 2 km lang deel over de Strip, die speciaal voor de race wordt afgesloten. Hoewel het circuitontwerp misschien niet het meest inspirerende is, zal het beeld van 20 F1-auto’s die ’s nachts langs locaties als het Bellagio en het MGM Grand racen, ongetwijfeld indrukwekkende beelden opleveren. Dit is een aanzienlijke verandering ten opzichte van de races in de parkeerplaats van Caesars Palace in de jaren ’80.

De kosten van het spektakel

De ‘Superbowl’ van F1 komt echter met een stevig prijskaartje voor de fans. Toegangskaartjes begonnen bij $500, met prijzen voor tribuneplaatsen op zondag variërend van $1,155 tot $1,760. Dit is exclusief de kosten voor accommodatie in de omgeving van het circuit, hoewel de prijzen van hotelkamers recentelijk zijn gedaald. Dit toont aan dat het evenement, in de sport- en entertainmenthoofdstad van de VS, niet direct gericht is op de traditionele F1-fanbasis.

Een frisse uitdaging op de baan

Wat de actie op de baan betreft, kan de kou in Las Vegas een interessante wending geven. De koude omstandigheden, gecombineerd met onbekende factoren zoals de staat van het asfalt, kunnen zorgen voor onverwachte uitkomsten. Dit kan de teams flink wat hoofdbrekens bezorgen, vergelijkbaar met de verrassingen die we zagen tijdens de race in Singapore in 2023.

Duurzaam succes in de VS

Hoewel Max Verstappen’s dominantie in 2023 enigszins de interesse heeft getemperd, is het van cruciaal belang dat F1 zijn succes in de VS duurzaam maakt. De uitdaging om dit succes te behouden is wellicht net zo groot als het oorspronkelijk creëren ervan. Zowel F1 als haar stakeholders zetten alles op alles om Las Vegas nog meer te hypen dan Miami.

De Formule 1 maakt dus grote stappen in de Verenigde Staten, met Miami en Las Vegas als kroonjuwelen van haar expansie. Terwijl de kosten en de glamour van deze evenementen nieuwe vragen oproepen, blijft de sport innoveren en uitbreiden, hopend op een duurzame toekomst in Amerika.

Gerelateerd nieuws

“Dat is niet leuk”: Nico Rosberg reageert op sneer tijdens vergelijking met Charles Leclerc

Rosbergs ervaring met teamdynamiek en rivaliteit Nico Rosberg, de F1-wereldkampioen van 2016,...

Hamilton: Norris had beter kunnen toegeven in bocht 1

De strijd tussen Hamilton en Norris Tijdens het sprintevenement op zaterdag in...

Hoe het nieuwe sprint-formaat van F1 in 2024 werkt tijdens evenementen

Nieuwe draai aan Sprint-weekenden De Formule 1 introduceert in 2024 een belangrijke...

De opkomst van Andrea Kimi Antonelli als toekomstige F1-ster

Eerste ervaringen in een Formule 1-auto Andrea Kimi Antonelli, een jong talent...

Alonso: Stroll reageert gevoeliger op Aston F1 auto besturingsproblemen die ik omzeil

Het belang van verschillende rijstijlen binnen Aston Martin Fernando Alonso sprak tijdens...

Fernando Alonso negeert geruchten over Red Bull en Mercedes tijdens bevestiging bij Aston Martin

Fernando Alonso en zijn F1 toekomst Fernando Alonso, de bekende Formule 1-coureur,...

Geruchten over overstap van Adrian Newey naar Ferrari nemen toe na zijn verschijning in Italië

Onzekerheid binnen Red Bull leidt tot speculatie Adrian Newey, de gerenommeerde Formule...

Formule 1 op koers naar koolstofneutraal in 2030 na onthulling van 13% emissiereductie

Formule 1 heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op haar weg naar koolstofneutraliteit...