Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Hamilton komt met opvallend idee na felle feedback op de FIA en Pirelli
F1 coureurs

Hamilton komt met opvallend idee na felle feedback op de FIA en Pirelli

38
lewis hamilton doet voorstel
Foto: Automotive Rhythms

Grand Prix van Qatar: Hitte, track limits en bandenproblemen

Tijdens de race in Qatar stonden de hitte, track limits en bandenkwesties centraal.

Lewis Hamilton over de bandenproblematiek

De bandenkwestie domineerde het gesprek tijdens het Grand Prix-weekend. Pirelli, de bandenleverancier, merkte dat de agressieve kerbstones voor problemen zorgden. Als gevolg daarvan werden de baanlimieten aangepast en moesten coureurs minstens drie pitstops inlassen.

Lewis Hamilton uitte zijn ongenoegen over de situatie. “Er moeten organisatorische veranderingen komen”, stelt de Engelsman. Hij suggereert zelfs een nieuwe locatie voor bandentests. “De bandenkwaliteit moet beter. Dit probleem ligt bij Pirelli. Met beperkte testtijd en geen tests op circuits met hogesnelheidsbochten, zijn situaties zoals in Qatar onvermijdelijk. Ik heb voorgesteld om de jaarlijkse bandentest op dit circuit uit te voeren.”

Oorzaak van het probleem volgens Hamilton

Hamilton is van mening dat zowel de banden als de auto’s bijdragen aan het probleem. “Dit is wat je krijgt met deze banden gecombineerd met de grote downforce van de auto’s. Hier moet naar gekeken worden. Vroeger hadden we minder downforce en betere grip met de toenmalige banden. Ik vrees dat het volgend jaar nog erger wordt”, eindigt de zevenvoudig wereldkampioen met een bezorgde noot.

Opvallende uitspraken van Lewis Hamilton afgelopen jaren

Lewis Hamilton is niet alleen bekend als een van de beste Formule 1-coureurs aller tijden, maar ook vanwege zijn betrokkenheid bij verschillende sociale en milieukwesties. Hier zijn enkele opmerkelijke suggesties en standpunten die Hamilton in de loop der jaren heeft geuit met betrekking tot de Formule 1:

Diversiteit en inclusiviteit: Hamilton heeft meerdere malen de behoefte aan meer diversiteit in de Formule 1 benadrukt. Hij heeft ook de “Hamilton Commission” opgericht om het gebrek aan diversiteit in de Britse autosport te onderzoeken en aan te pakken.

Milieuoverwegingen: Hamilton heeft benadrukt dat de Formule 1 meer moet doen om milieuvriendelijk te zijn. Hij heeft de sport aangespoord om over te stappen op duurzamere brandstoffen en heeft ook persoonlijk de overstap gemaakt naar een veganistisch dieet om zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

Afschaffing van grid girls: Voorafgaand aan de afschaffing van ‘grid girls’ door de Formule 1 in 2018, sprak Hamilton zich uit over het concept en beschreef het als verouderd en niet passend bij de moderne samenleving.

Herziening van het puntensysteem: Hamilton heeft gepleit voor een herziening van het huidige puntensysteem om het spannender en concurrerender te maken.

Bandenkeuzes: Hamilton heeft meerdere malen zijn mening geuit over de banden die door Pirelli worden geleverd, en heeft suggesties gedaan over hoe ze kunnen worden verbeterd om het racen spannender te maken.

Format wijzigingen: Hij heeft ook suggesties gedaan met betrekking tot het wijzigen van raceweekendformaten om het voor fans interessanter te maken.Mensenrechten: Hamilton heeft zich uitgesproken over de noodzaak voor de Formule 1 om aandacht te besteden aan mensenrechtenkwesties, vooral in landen waar races worden gehouden met een controversiële achtergrond op het gebied van mensenrechten.

Dit is slechts een greep uit de vele opmerkingen en suggesties die Hamilton in de loop der jaren heeft gedaan. Hoewel Hamilton een invloedrijk figuur is in de F1 sport, zijn niet al zijn suggesties noodzakelijkerwijs geïmplementeerd of overgenomen door de Formule 1 of de betrokken partijen.

Gerelateerd nieuws

Mick Schumacher overweegt F1-terugkeer te midden van onrust bij Alpine

Mick Schumacher heeft aangegeven dat een terugkeer naar de Formule 1 zijn...

Waar verblijven de F1 coureurs in Nederland?

Formule 1-coureurs verblijven tijdens de Nederlandse Grand Prix in luxe hotels en...

Heeft Max Verstappen 2 paspoorten?

Max Verstappen had bij zijn geboorte zowel de Nederlandse als de Belgische...

Wat voor auto rijd Max Verstappen prive?

Max Verstappen heeft een indrukwekkende privéauto collectie die zijn passie voor snelheid,...

Waarom heeft Max Verstappen de Nederlandse nationaliteit?

Max Verstappen heeft voor de Nederlandse nationaliteit gekozen vanwege de invloed van...

Hoeveel huizen heeft Max Verstappen?

Max Verstappen, de succesvolle Formule 1-coureur, bezit meerdere huizen, waaronder een luxueus...

Esteban Ocon overweegt overstap naar Mercedes. Onzekerheid over zijn toekomst bij Alpine

Esteban Ocon heeft gehint op een mogelijke overstap naar Mercedes, aangezien de...

Game over voor Logan Sargeant? Williams geeft hints over coureuropties in 2025

Logan Sargeant onder druk bij Williams James Vowles heeft Logan Sargeant gewaarschuwd...