Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Haas F1 Team kiest voor andere aanpak tijdens de testdagen in Bahrein
F1 teams

Haas F1 Team kiest voor andere aanpak tijdens de testdagen in Bahrein

34
haas f1
Foto: The Race

Een nieuwe strategie voor Haas

Het Haas F1 Team staat aan de vooravond van de testdagen in Bahrein met een vernieuwde aanpak, gericht op het oplossen van de problemen die het team vorig jaar ondervond. De VF-23 had gedurende het hele seizoen te kampen met oververhitting van de banden, wat resulteerde in het verliezen van goede startposities tijdens de races. Dit jaar probeert het team met de VF-24 deze inherente problematiek aan te pakken door zich tijdens de drie testdagen op het circuit van Sakhir te concentreren op het beoordelen van hun succes in deze kwestie, in plaats van verschillende setups uit te proberen in de zoektocht naar de optimale prestaties.

Ayao Komatsu, de teambaas van Haas F1, benadrukt dat de focus ligt op het begrijpen van de bandenproblematiek over een raceafstand van 300 kilometer. Het doel van het testprogramma in Bahrein is het verzamelen van relevante data zodat de ingenieurs een duidelijk beeld krijgen van wat er met de auto en de banden gebeurt. Op basis van deze kwalitatief hoogwaardige data kan het team vervolgens besluiten hoe ze de prestaties kunnen verbeteren.

De visie van Komatsu en Magnussen

Komatsu heeft niet de illusie dat het team op korte termijn grote sprongen zal maken ten opzichte van de concurrentie, maar hij heeft wel vertrouwen in de langetermijnvisie. Het streven is om stapsgewijze verbeteringen door te voeren, waarbij de nadruk ligt op het verenigen van het team om deze verbeteringen te realiseren. Een van de eerste ‘middellangetermijndoelen’ is het upgraden naar een auto die functioneert zoals bedoeld, iets wat volgens Komatsu haalbaar is gezien de goede ingrediënten en mensen binnen het team.

Kevin Magnussen, een van de coureurs van Haas, uit zijn wens voor een consistente auto. Hij reflecteert op de upgrade van vorig jaar, die voor het eerst te zien was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, als een nuttige stap in de goede richting. Hoewel de auto aan het begin van het seizoen goede grip had, was deze erg instabiel en inconsistent. Magnussen benadrukt het belang van consistentie, vooral bij het laat insturen van bochten, zodat hij zich kan committeren aan het draaien van de auto en op de remmen kan blijven.

Vooruitblik naar seizoen van 2024

Magnussen gelooft dat de lessen die in 2023 zijn geleerd, vruchten zullen afwerpen voor de VF-24 gedurende dit seizoen. De update van vorig jaar wordt door hem beschreven als meer een experiment, bedoeld om het potentieel en de karakteristieken van de autoconcept van dit jaar op de baan te testen. Ondanks dat de ontwikkeling van de auto voor dit jaar relatief laat begon, is Magnussen optimistisch over de voortgang en het interessante ontwikkelingstraject dat voor hen ligt.

Hoewel het niet gegarandeerd is dat de VF-24 direct vanaf de eerste race in Bahrein een stap voorwaarts zal zijn, biedt de ontwikkeling van de auto tenminste interessante perspectieven. Het Haas F1 Team staat aan de vooravond van een seizoen waarin ze hopen de uitdagingen van het verleden te overwinnen en met een vernieuwde aanpak en verbeterde auto betere resultaten te behalen.

Gerelateerd nieuws

De enorme uitdagingen van Mercedes in GP van China

Mercedes en de terugkeer naar China Mercedes staat mogelijk voor een uitdagend...

Komatsu: Gene Haas nog steeds bereid om te investeren in F1-team zolang geld niet wordt verspild

Haas F1-team na leiderschapswisselingen Na vier seizoenen zonder podiumplaatsen, waarin het Haas-team...

McLaren streeft naar voorsprong op F1-rivalen in “wedstrijd van upgrades”

McLaren heeft in 2023 voor de grootste verrassing gezorgd door zijn auto...

Ontdekkingen van Red Bull afwijzingen en speculaties

Hamilton en Alonso geweigerd door Red Bull Red Bull heeft benaderingen afgewezen...

Krack: Aston Martin F1-team niet langer in niemandsland

De opmars van Aston Martin in de Formule 1 Na de Grand...

Red Bulls verrassende 2024 auto: een extremere versie van zijn voorganger, zegt Adrian Newey

De filosofie achter het ontwerp Adrian Newey, de chief technical officer van...

Mercedes: Toto Wolff over optimisme voor F1-team ondanks teleurstellend resultaat in Japanse GP

Optimisme ondanks tegenvallende resultaten Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uitgelegd waarom Mercedes bemoedigd...

Red Bull en Aston Martin presenteren interessante upgrades voor de Japanse GP

Na een korte pauze hebben de teams voldoende tijd gehad om de...