Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda’s privétest als voorbereiding op F1 2024
F1 nieuws

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda’s privétest als voorbereiding op F1 2024

65
yuki tsunoda
Foto: AlphaTauriF1

Intensieve voorbereidingen voor het nieuwe seizoen

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda, teamgenoten bij het Visa Cash App team, hebben hun voorbereidingen voor het F1-seizoen van 2024 opgevoerd met een privétest op het circuit van Imola. Gedurende drie dagen legden ze talloze ronden af in de twee jaar oude AT03, vooruitlopend op de officiële terugkeer van de Formule 1 in februari. Volgens de regels van de Formule 1 mogen teams auto’s gebruiken die twee jaar of ouder zijn, wat betekent dat het team de AT03 kon inzetten, hun eerste auto met ground-effect aerodynamica.

Uitdagingen door winterse omstandigheden

De test verliep echter niet zonder hindernissen. Door ijzige omstandigheden in Italië verliepen de zaken niet zo soepel als het team had gehoopt. Op de dag dat Red Bull bevestigde dat hun juniorteam voor het kampioenschap van 2024 ‘Visa Cash App RB’ zou heten, moest het team uit Faenza enkele uren wachten voordat ze de bevroren baan op konden. Tsunoda waagde zich uiteindelijk op volledige regenbanden om de grip te testen, waarna hij de auto overdroeg aan Ricciardo voor de middagsessie. Ze kwamen de volgende dagen weer in actie, met Tsunoda, die zijn vierde seizoen bij het Red Bull juniorteam ingaat, die een video postte met de tekst: “Koud, maar het kan me niet schelen. Zo goed om weer in een F1-auto te zitten.”

Gemengde reacties op nieuwe teamnaam

De nieuwe naam van het team, ‘Visa Cash App RB’, heeft gemengde reacties opgeroepen bij zowel fans als voormalige F1-coureurs. Giedo van der Garde, een recent gepensioneerde coureur, uitte zijn mening op sociale media door te zeggen: “Ik weet dat ik net met pensioen ben gegaan, dus ik wil niet klinken alsof ‘alles vroeger zoveel beter was’, maar naar mijn mening is ‘Visa Cash App RB’ geen geschikte naam voor een Formule 1-team.” Marcus Ericsson vergeleek het met het hernoemen van de Lakers naar ‘The Coca-Cola team’. Als onderdeel van de overeenkomst zullen Visa-logo’s verschijnen op de auto, evenals op de auto’s van Red Bull, samen met de F1 Academy-inschrijvingen voor beide teams dit seizoen.

De toekomst van het team en de sport

Deze ontwikkelingen wijzen op een interessante toekomst voor het team en de sport in het algemeen. De intensieve voorbereidingen tonen de toewijding en het harde werk van de teams om zich voor te bereiden op het komende seizoen. De reacties op de nieuwe teamnaam benadrukken de voortdurende discussie over de commercialisering van de sport en hoe dit de identiteit van de teams beïnvloedt. Met de voortdurende veranderingen en ontwikkelingen in de Formule 1 blijft de sport een dynamisch en boeiend spektakel voor fans over de hele wereld.

Gerelateerd nieuws

Maakt Red Bull kans tegen Ferrari en McLaren in Spanje?

Verstappen en Red Bull favoriet, maar concurrentie loert Na een aantal uitdagende...

Perez gelooft dat rampzalige prestaties achter hem liggen

Sergio Perez heeft een reeks teleurstellende races gehad, waardoor hij van de...

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...