Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’
F1 coureurs

Sponsors zetten druk op RB om Ricciardo te behouden: ‘Goed voor zaken’

146
Daniel Ricciardo
Foto: WimboFormula!

Daniel Ricciardo heeft het niet makkelijk bij team RB . Toch zetten twee belangrijke sponsors, Visa en Cash App, zich in om de Australische coureur te behouden. Volgens F1-journalist Chris Illman oefenen deze hoofdsponsors aanzienlijke druk uit op het team om Ricciardo aan boord te houden.

Waarom? Simpel: Ricciardo is goed voor de zaken. Illman benadrukt dat zijn marketingwaarde een cruciale factor is in deze situatie.

Ondanks geruchten over een mogelijke vervanging, lijkt Ricciardo’s commerciële aantrekkingskracht zijn belangrijkste troef te zijn in de strijd om zijn plek voor het seizoen 2025.

“Als belangrijke sponsor van VCARB hebben ze aanzienlijke druk uitgeoefend op het team om Daniel te behouden; hij is goed voor de zaken,” schreef Illman. Dit laat zien hoe belangrijk Ricciardo’s marketingwaarde is voor het team en zijn sponsors, en het kan een doorslaggevende rol spelen in de beslissingen over zijn toekomst bij RB.

De marketingwaarde van Ricciardo

De marketingwaarde van Daniel Ricciardo krijgt veel aandacht in de Formule 1. Zijn prestaties op de baan waren wisselend, maar zijn populariteit onder fans en zijn vermogen om sponsors aan te trekken maken hem een waardevol bezit.

Ricciardo staat bekend om zijn charismatische persoonlijkheid en zijn connectie met fans, wat hem aantrekkelijk maakt voor teams en sponsors die hun merk willen promoten. Zijn aanwezigheid in het team trekt niet alleen fans aan, maar ook sponsoren die willen profiteren van zijn populariteit.

Interessant is dat Ricciardo’s marketingwaarde verder reikt dan zijn huidige team. Toen hij nog bij Red Bull Racing reed, was zijn impact op de merchandise-verkoop al te zien

Sky Sports F1-analist David Croft merkte op dat bijna 65% van alle online Red Bull F1-merchandise in Mexico werd verkocht, wat het effect van populaire coureurs op de verkoopcijfers aantoont.

Deze cijfers onderstrepen hoe belangrijk een populaire coureur is voor een team, niet alleen op sportief gebied, maar ook voor commercieel succes. Visa en Cash App lijken deze waarde voor Ricciardo te erkennen en willen hem in de F1 houden.

De druk op Ricciardo’s positie

Ondanks de steun van sponsors, staat Daniel Ricciardo’s positie bij RB onder druk. De concurrentie voor het zitje naast Yuki Tsunoda voor het seizoen 2025 is fel, vooral door de sterke prestaties van reservecoureur Liam Lawson in 2023. Sinds zijn terugkeer in de Formule 1 zijn Ricciardo’s prestaties wisselvallig geweest.

Lees ook:  Kravitz geeft update over tweede zitje bij RB: Ricciardo of Lawson?

Na een moeilijke periode bij McLaren kreeg hij in 2023 een nieuwe kans bij RB, maar een blessure dwong hem om vijf races te missen. Lawson maakte indruk als zijn vervanger, wat de druk op Ricciardo nog verder verhoogt.

Bovendien circuleren geruchten dat Ricciardo mogelijk voor het einde van het seizoen 2024 al vervangen kan worden. Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore sprak Ricciardo hierover:

“Ik hoorde zelfs iets dat ik niet eens in de auto zou zitten voor deze race! Dat was na Japan of zoiets eerder dit jaar. Kijk, ik weet hoe het werkt en ik wist dat er altijd wat data en deadlines zouden zijn dit jaar, of het nu de zomerstop was of nu na Singapore.

De rol van Red Bull in Ricciardo’s toekomst

Red Bull Racing, het moederteam van RB, speelt een cruciale rol in de beslissingen over Ricciardo’s toekomst. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, heeft bevestigd dat er druk op Ricciardo ligt in seizoen 2024.

Zijn relatie met Red Bull gaat terug tot zijn tijd als coureur voor het hoofdteam. Zijn terugkeer via RB werd gezien als een kans om zich te bewijzen en mogelijk terug te keren naar het topteam.

helmut marko red bull
Foto: LawVS

Helmut Marko heeft de druk op Ricciardo verder verhoogd na een moeilijke Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dit laat zien dat de prestaties op de baan nog steeds cruciaal zijn, ondanks de commerciële waarde die Ricciardo meebrengt.

Red Bull staat bekend om zijn harde beslissingen als het gaat om coureurskeuzes. De plotselinge vervanging van Nyck de Vries door Ricciardo in 2023 is hier een voorbeeld van. Dit laat zien dat zelfs met sterke commerciële argumenten, sportieve prestaties uiteindelijk doorslaggevend kunnen zijn.

Opties voor het RB-zitje

De strijd om het tweede zitje bij RB voor 2025 lijkt vooral te gaan tussen Daniel Ricciardo en Liam Lawson. Beide coureurs hebben hun sterke punten en unieke kwaliteiten.

Lees ook:  Lawson-clausule mogelijk oorzaak van Ricciardo's verwachte vertrek bij Red Bull

Ricciardo brengt ervaring, marketingwaarde en een bewezen staat van dienst in de Formule 1. Zijn acht Grand Prix-overwinningen en zijn vermogen om teams vooruit te helpen maken hem aantrekkelijk voor RB.

Aan de andere kant vertegenwoordigt Lawson de nieuwe generatie. Zijn sterke prestaties als invaller in 2023 hebben indruk gemaakt op veel mensen in de paddock

Als jonge, opkomende coureur past hij goed in het Red Bull-programma, dat bekendstaat om het ontwikkelen van jong talent. De beslissing over wie het zitje krijgt, zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op een mix van factoren, zoals:

  • Prestaties op de baan
  • Potentieel voor de toekomst
  • Commerciële waarde
  • Fit binnen het team en de Red Bull-familie

De timing van de beslissing

De timing van de beslissing over de toekomst van Daniel Ricciardo bij RB is een onderwerp van veel speculatie. Ricciardo zelf heeft aangegeven dat er meer duidelijkheid zal komen na de Grand Prix van Singapore.

“Ik denk dat dat is wanneer beslissingen zullen worden genomen en voor ons die het contract kennen, is dat waar de data vallen,” legde hij uit. “Na het weekend zullen we meer weten.”

Dit suggereert dat er bepaalde deadlines en evaluatiemomenten zijn in Ricciardo’s contract. Het feit dat deze momenten samenvallen met belangrijke races in het seizoen, benadrukt het belang van prestaties op kritieke momenten.

Het is belangrijk op te merken dat de timing van deze beslissing niet alleen impact heeft op Ricciardo en RB, maar ook op de rest van de coureursmarkt.

Met slechts twee zitjes beschikbaar voor 2025 (bij RB en Kick Sauber), kan de beslissing over Ricciardo’s toekomst een domino-effect hebben op andere coureurs die op zoek zijn naar een plek in de Formule 1.

De druk van sponsors zoals Visa en Cash App om Ricciardo te behouden, voegt een extra dimensie toe aan deze beslissing. Het balanceren van commerciële belangen met sportieve ambities is een delicate kwestie voor elk Formule 1-team, en RB zal zorgvuldig alle factoren moeten afwegen voordat ze een definitieve beslissing nemen over hun line-up voor 2025.

Gerelateerd nieuws

Marko over Mick Schumacher’s laatste kans: ‘Hij verdient een zitje’

Mick Schumacher heeft misschien nog één kans om terug te keren in...

Perez slaat terug: ‘Ik stop wanneer ik dat wil’

Sergio Perez heeft gereageerd op geruchten over zijn toekomst in de sport....

Perez onder druk: ‘kan Ricciardo volgen richting Red Bull-uitgang’

Sergio Perez krijgt het steeds zwaarder bij Red Bull Racing. Dit seizoen...

Helmut Marko’s harde oordeel over Ricciardo: ‘Killer instinct verloren’

Het is officieel: Daniel Ricciardo zegt vaarwel tegen de Formule 1. Red...

Colapinto’s droom in F1: Williams-baas Vowles open voor Audi-overstap

James Vowles heeft recentelijk een update gedeeld over de mogelijke overstap van...

Carrière Bottas op een kruispunt: ‘Ik rijd beter dan bij Mercedes’

Valtteri Bottas bevindt zich momenteel op een belangrijk punt in zijn carrière....

Norris jaagt op Verstappen: ‘Ik ga niet smeken om voorbij te mogen’

Lando Norris heeft tijdens de Grand Prix van Singapore zijn titelkansen flink...

Rosberg verrast door ‘vreemde’ fout Norris: “Dit kan zijn ondergang worden”

Nico Rosberg, de Formule 1-wereldkampioen van 2016, heeft na de Grand Prix...