Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 teams Alle upgrades van teams voor de GP van Hongarije
F1 teams

Alle upgrades van teams voor de GP van Hongarije

87
red bull max verstappen
Foto: F1Unchained

Voor de Hongaarse Grand Prix van 2024 brengen verschillende Formule 1-teams belangrijke upgrades naar hun auto’s. Mercedes introduceert een groot upgradepakket voor de W15, gericht op verbeteringen aan de ondervloer en aerodynamica om de prestaties in bochten te verbeteren. Red Bull Racing komt met een “groot upgradepakket” voor de RB20, hoewel de exacte details nog niet bekend zijn.

McLaren, dat recent sterke resultaten heeft geboekt, zet hun ontwikkelingsprogramma voort met verdere verfijningen aan hun auto. Ferrari werkt aan oplossingen voor hun problemen met stuiteren bij hoge snelheden, mogelijk door aanpassingen aan de ondervloer of het gebruik van stijvere materialen. Andere teams zoals Aston Martin en Alpine brengen naar verwachting ook updates mee naar Hongarije, maar de specifieke details zijn nog niet onthuld.

Mercedes’ baanbrekende upgrades voor de W15

Mercedes heeft aangekondigd dat ze een aanzienlijk upgradepakket meebrengen naar de Hongaarse Grand Prix van 2024. Dit pakket is gericht op het verbeteren van de prestaties van de W15 in bochten en het verhogen van de totale downforce. De upgrades omvatten:

  • Nieuwe onderdelen rond de ondervloer
  • Verbeteringen aan de aerodynamica
  • Mogelijke aanpassingen aan de ophanging

Het team gelooft dat deze upgrades de W15 op gelijke hoogte zullen brengen met de McLaren qua prestaties. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft bevestigd dat er meer verbeteringen op komst zijn, niet alleen voor Hongarije maar ook voor de daaropvolgende race in Spa. Deze ontwikkelingen volgen op de recente overwinningen van het team in Oostenrijk en Groot-Brittannië, wat aantoont dat Mercedes vastbesloten is om hun opmars voort te zetten en de kloof met Red Bull verder te dichten.

Red Bull’s reactie op de toenemende concurrentie

Red Bull Racing, dat tot nu toe het seizoen heeft gedomineerd, brengt ook een “groot upgradepakket” mee naar Hongarije. Hoewel de exacte details nog niet zijn vrijgegeven, wordt verwacht dat deze upgrades gericht zijn op het behouden van hun voorsprong op de concurrentie. Het team heeft de laatste races wat terrein verloren aan Mercedes en McLaren, dus deze upgrades zijn cruciaal om hun leidende positie te behouden.

De focus van Red Bull ligt waarschijnlijk op het verbeteren van de aerodynamische efficiëntie en het oplossen van eventuele correlatieproblemen tussen de windtunnel en de werkelijke prestaties op de baan. Het team zal ook aandacht besteden aan het verbeteren van de bandenslijtage, een aspect waar ze in recente races moeite mee hadden.

De prestaties van deze upgrades in Hongarije zullen bepalend zijn voor Red Bull’s strategie voor de rest van het seizoen en mogelijk zelfs invloed hebben op de ontwikkeling van hun auto voor 2025.

McLaren’s voortdurende ontwikkeling en Ferrari’s uitdagingen

McLaren, dat recent indrukwekkende vooruitgang heeft geboekt, zet hun sterke ontwikkelingsprogramma voort in Hongarije. Na hun recente successen, waaronder podiumplaatsen voor Lando Norris en Oscar Piastri, brengt het team verdere verfijningen aan hun auto. Deze updates zijn waarschijnlijk gericht op het consolideren van hun nieuw gevonden snelheid en het verder verkleinen van de kloof met de topteams.

Ferrari daarentegen worstelt met problemen rond het stuiteren van hun auto bij hoge snelheden. Voor de Hongaarse Grand Prix werkt het team aan oplossingen, mogelijk door aanpassingen aan de ondervloer of het gebruik van stijvere materialen. Deze upgrades zijn cruciaal voor Ferrari om hun prestaties te verbeteren en dichter bij de top van het veld te komen. De effectiviteit van deze veranderingen zal nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien ze bepalend kunnen zijn voor Ferrari’s prestaties in de tweede helft van het seizoen.

Impact van de upgrades op de titelstrijd

De upgrades die de verschillende teams meebrengen naar de Hongaarse Grand Prix kunnen een significante impact hebben op de titelstrijd van 2024. Met Mercedes en McLaren die steeds competitiever worden, staat Red Bull onder toenemende druk om hun dominantie te behouden. De prestaties van deze upgrades kunnen het verloop van de rest van het seizoen bepalen en mogelijk zelfs invloed hebben op de ontwikkelingsrichting voor 2025.

Voor teams als Ferrari en Aston Martin biedt de race in Hongarije een kans om terrein goed te maken en zich weer in de strijd om podiumplaatsen te mengen. Het circuit van de Hungaroring, bekend om zijn technische lay-out en belang van aerodynamische efficiëntie, zal een uitstekende testgrond zijn voor de nieuwe upgrades.

De resultaten hier kunnen bepalend zijn voor de strategieën die teams hanteren voor de rest van het seizoen, inclusief hoe ze hun resterende ontwikkelingsbudget en windtunneltijd verdelen.

Blijf op de hoogte

Gerelateerd nieuws

Stake F1 Team Kick Sauber: het nieuwe Formule 1-team

Met de transformatie naar Stake F1 Team Kick Sauber luidt het iconische...

Drastische veranderingen voor teams en coureurs in aanloop naar GP Austin

Teams brengen cruciale upgrades naar het Circuit of the Americas, wat de...

Strategische uitdagingen voor teams tijdens GP Verenigde Staten 2024

De Grand Prix van de Verenigde Staten 2024 op het Circuit of...

Mercedes verrast met grote upgrades voor de Verenigde Staten GP

Mercedes staat voor een cruciale uitdaging tijdens de Verenigde Staten Grand Prix...

Waarom teams het seizoen van 2025 laten varen voor een voorsprong in 2026

Formule 1-teams staan voor een unieke uitdaging: moeten ze alles inzetten op...

McLaren sluit baanbrekende deal met T-Mobile voor Amerikaanse GP’s

McLaren Racing heeft een belangrijke nieuwe samenwerking aangekondigd met de Amerikaanse telecomgigant...

McLaren onthult ambitieus upgradeplan voor MCL38: ‘We blijven agressief ontwikkelen’

McLaren heeft zijn plannen onthuld voor de eerste grote upgrade van de...

Binotto over Hamilton naar Ferrari: ‘Ik zou hem niet hebben gehaald’

Mattia Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, heeft laten weten dat hij Lewis...