Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Verstappen ziet geen reden om Red Bull te verlaten ondanks de zorgen van zijn vader over Horner
F1 nieuws

Verstappen ziet geen reden om Red Bull te verlaten ondanks de zorgen van zijn vader over Horner

85
red bull max verstappen
Foto: Motorsports 4 Life

Verstappen’s positie bij Red Bull onder de loep

De plaats van Max Verstappen bij het team van Red Bull in Milton Keynes is recentelijk het onderwerp geweest van intense speculatie, nadat zijn vader Jos openlijk kritiek uitte op teambaas Horner en opriep tot zijn vertrek. Dit voedde zelfs de speculatie dat het management van Verstappen op zoek zou kunnen zijn naar een uitweg uit zijn huidige contract, met Mercedes als een mogelijke optie nu de Duitse fabrikant op zoek is naar een vervanger voor Lewis Hamilton. Echter, tijdens een persconferentie in Saoedi-Arabië bagatelliseerde Verstappen de gesprekken over enige persoonlijke onrust met de situatie bij Red Bull. Hij maakte duidelijk dat hij zich niet te veel wilde mengen in de politiek rondom de situatie binnen het team.

Toekomst bij Red Bull en de invloed van prestaties

Gevraagd of hij zeker wist dat hij zijn contract bij Red Bull, dat loopt tot 2028, zou uitdienen, zei Verstappen: “Dat is natuurlijk altijd de intentie geweest van het tekenen. Daarom hebben we zo lang getekend om hier te zijn. En natuurlijk gaat het om de prestaties van de auto en vanaf 2026 is dat een beetje een vraagteken met nieuwe regelgeving. Maar dat wist ik toen ik mijn contract tekende, ik weet ook wat ze voor mij hebben gedaan in mijn carrière. Dus ja, de intentie is natuurlijk absoluut om bij dit team te blijven, omdat ik er echt van geniet. En ik ben ook echt gelukkig binnen het team. Zolang we presteren is er ook geen reden om te vertrekken.”

Speculaties over een overstap naar Mercedes

Hoewel Mercedes duidelijk interesse heeft getoond in Verstappen, heeft het toegegeven dat zijn toekomst bijna zeker bepaald zal worden door het kiezen van de beste auto – die Red Bull op dit moment heeft. Interessant is dat Verstappen zei dat hij de mogelijkheid om ooit naar het Driepuntige Ster te gaan niet volledig kon uitsluiten. “Ik denk dat niemand ooit had kunnen realiseren of zien dat Lewis naar Ferrari zou verhuizen,” zei hij. “In het leven in het algemeen weet je nooit wat er gebeurt of wat er op je pad komt, of wat er om je heen gebeurt, of wat je kan beïnvloeden. Dus je kunt nooit 100% zeggen, zo gaat het zijn. Ik benader mijn leven zo. Maar ik denk er ook niet te veel over na. Ik ben heel relaxed. Zoals ik al zei, ik ben heel blij met het team. De prestaties zijn er. Er is geen reden om te vertrekken.”

Geen partij kiezen in de controverse

Verstappen heeft de afgelopen dagen in Dubai doorgebracht met zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen, en is dus goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen sinds een tumultueus weekend van de Grand Prix van Bahrein. Hoewel de situatie werd aangewakkerd door de sterke opmerkingen van Verstappen Sr., staat de wereldkampioen erop dat het niet aan hem is om betrokken te raken of een kant te kiezen. Gevraagd of hij het eens was met de beoordeling van zijn vader dat Red Bull uit elkaar gerukt zou kunnen worden als Horner zou blijven, zei Verstappen: “Ik weet het niet. Ik bedoel, ik hoop van niet… Dat zou niet moeten. Het is een sterk bedrijf, sterk team. Veel sterke teamleden. Dus normaal gesproken niet.” En hoewel hij zich goed bewust is van de controverse die de opmerkingen van Verstappen Sr. veroorzaakten, wilde hij niet te veel tijd verspillen aan het overdenken ervan.

Gerelateerd nieuws

De impact van Adrian Newey’s besluit op Red Bull

Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing zal de prestaties van het...

Mercedes heeft hun problemen opgelost en kan vechten in Barcelona

Positieve vooruitgang tijdens de Grand Prix van Canada De Grand Prix van...

Alpine overweegt Renault-motoren te verlaten en klantenteam te worden in 2026

De toekomst van Alpine in de formule 1 De toekomst van Alpine...

Williams wil terug naar de absolute top met Sainz: Mogelijk in 2026?

Een ambitieus plan voor Williams James Vowles, de teambaas van Williams, heeft...

Sergio Perez: Op zoek naar een beter weekend in GP van Barcelona

Na een reeks teleurstellende prestaties tijdens de afgelopen races in Imola en...

Uitdagingen waar Pirelli voor staat om aan 2026 regels te voldoen

Invoering van kleinere banden in 2026 In een poging om Formule 1-auto’s...

Leclerc weet waar Ferrari nog verbeteringen kan vinden

Ferrari’s prestaties in recente races Ferrari heeft een teleurstellend weekend achter de...

Norris bezorgd over de regelgeving van 2026: “Wil niet dat het die kant op gaat”

Reacties op de nieuwe regelgeving Zodra de FIA de plannen voor de...