Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 circuits Miami’s Grand Prix breidt uit met F1 Academy Championship in 2023
F1 circuits

Miami’s Grand Prix breidt uit met F1 Academy Championship in 2023

53
Miami GP
Foto: Jenni Konrad

Miami had voor haar tweede Grand Prix rond het Hard Rock Stadium in 2023 slechts één ondersteunende raceklasse, nadat de W Series was gestopt, maar heeft plannen aangekondigd om het all-female F1 Academy kampioenschap toe te voegen aan haar Porsche Carrera Cup North America races. Dit werd bevestigd op dinsdag. Men gelooft dat het hebben van meer auto’s op de baan gedurende het weekend op het Miami International Autodrome zal helpen om het raceoppervlak schoner te maken voor de F1-auto’s. Het circuit is vorig jaar opnieuw geasfalteerd na problemen tijdens het openingsweekend.

Belang van kwalitatief racen

“Het racen is altijd van het grootste belang geweest,” zei Tom Garfinkel, de managing partner van de Miami GP en tevens president en CEO van het stadion en het Miami Dolphins NFL team dat daar speelt. “Daarom hebben we geïnvesteerd in het opnieuw asfalteren van de baan. We hadden het kunnen repareren en dan was het goed geweest, maar we wilden het echt goed doen. Ik denk dat het aanzienlijk verbeterd is, een ingewerkt circuit is vrij belangrijk om niet slechts één lijn te hebben, uiteraard. Dus we hopen dat het dit jaar een beetje meer grip heeft hier. We willen zoveel mogelijk rubber op de baan krijgen en meer racen voor de fans bieden. Dus, ik denk dat het volgend jaar een beetje anders zal zijn. Dat wordt spannend.”

Overzicht van de raceklasse

De Porsche Carrera Cup North America serie, die nu in haar vierde seizoen zit en de type 992 Porsche 911 GT3 Cup auto gebruikt, zal drie F1-ronden ondersteunen aangezien Montreal zich bij Miami en Austin’s Circuit of the Americas voegt. Het heeft dubbele races bij elk van haar acht evenementen, die beginnen bij de 12 Hours of Sebring in maart en eindigen in Austin in oktober. “Terugkeren naar Canada was belangrijk en dat doen samen met de Grand Prix du Canada plaatst ons in het epicentrum van de autosport, Formule 1, drie keer volgend seizoen,” zei Volker Holzmeyer, president en CEO van Porsche Motorsport North America. “Dit in balans brengen met vijf ronden op de meest populaire circuits van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship geeft ons de beste manier om onze coureurs, teams en producten in de sport van vandaag uit te lichten.”

Aanbod voor fans en toekomstige evenementen

De Grand Prix van Miami biedt F1-fans de ‘Grand Tour Experience’ met meerdere stoelopties en er zijn ook veranderingen bij het Haas F1 team en mogelijke uitkomsten voor Hamilton en Leclerc bij de Austin F1 DSQ. Het is een spannende tijd voor F1-fans en de toevoeging van de F1 Academy en de Porsche Carrera Cup North America serie geeft fans nog meer om naar uit te kijken in het komende raceseizoen.

Gerelateerd nieuws

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna

Eerste Europese Formule 1-weekend van 2024 Het eerste Europese Formule 1-weekend van...

Directeur Zandvoort: “Dan volgt er meer duidelijkheid over toekomst GP Nederland”

Toekomst van de Nederlandse Grand Prix Robert van Overdijk, de algemeen directeur...

Waarom is Monaco zo uitdagend voor Formule 1-coureurs?

Monaco is een echt gevecht voor Formule 1-coureurs. Het is beroemd vanwege...

Carlos Sainz uitgelicht als topdoelwit voor Sauber in het Audi F1-tijdperk

Sauber’s eerste stappen in de markt van 2025 Sauber heeft al een...

Het succes van de Miami Grand Prix: een ongekende kijkerspiek in de VS

De Miami Grand Prix heeft voor Formule 1 een recordaantal Amerikaanse kijkers...

Vragen bij de Miami GP: Toekomst van Adrian Newey en de upgrade van Red Bull

Formula 1 is op weg naar de VS voor de eerste van...

Hoe het circuitontwerp in Miami de racestrategieën beïnvloedt

Binnen de dynamische wereld van de Formule 1-race is het circuitontwerp van...

Top 10 onvergetelijke momenten van de Formule 1 Miami GP

De Formule 1 Crypto.com Miami Grand Prix 2023 was een spectaculair evenement...