Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP
F1 coureurs

Daniel Ricciardo reageert fel op Jacques Villeneuve na kritiek tijdens de Canadese GP

37
yuki tsunoda daniel ricciardo
Foto: GP Culture

Daniel Ricciardo kon zich niet inhouden na de felle kritiek van Jacques Villeneuve tijdens de Canadese Grand Prix. Villeneuve, een vaste gast bij Sky F1, had geen blad voor de mond genomen in zijn beoordeling van Ricciardo en stelde zelfs de vraag waarom de Australiër überhaupt nog in de sport actief was. Ricciardo reageerde op zijn eigen manier door een indrukwekkende kwalificatie te rijden en zijn auto op P5 te plaatsen, het beste kwalificatieresultaat van RB dit seizoen.

Villeneuve’s scherpe kritiek en Ricciardo’s reactie

Tijdens de Canadese Grand Prix, gehouden in Villeneuve’s thuisland, uitte de oud-wereldkampioen harde woorden over Ricciardo. Hij suggereerde dat de huidige RB-coureur beter naar huis kon gaan omdat hij niet goed genoeg zou zijn voor de sport. Ricciardo, die niet onbekend is met kritiek, reageerde door zijn prestaties op de baan te laten spreken. Hij plaatste zijn auto op de vijfde startplaats, wat zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen was.

Toen Ricciardo werd gevraagd naar Villeneuve’s opmerkingen, gaf hij toe dat hij ze niet volledig had gehoord, maar hij was niet verrast door de toon ervan. “Ik hoorde dat hij weer onzin aan het praten was,” zei hij tegen de media. “Maar dat doet hij altijd. Ik denk dat hij te vaak op zijn hoofd is gevallen. Of hij speelt misschien ijshockey of zoiets.”

De reden achter Ricciardo’s sterke prestatie

Ricciardo legde uit dat hij vertrouwen in de auto had sinds de eerste vrije training en dat hij veel zelfreflectie had gedaan buiten de baan. “Vanaf het moment dat we de auto gisteren neerzetten, voelde ik me er goed bij,” legde hij uit. “Ik kon wat agressiever rijden en ik had het gevoel dat ik de auto onder controle had. De auto voelde goed aan.”

Hij gaf toe dat het dit jaar moeilijker voor hem was geweest om het juiste gevoel te vinden, en hij keek terug op tien jaar geleden toen hij op deze locatie won en alles moeiteloos leek te gaan. Na Monaco besloot hij te begrijpen wat er mis kon gaan en besefte hij dat hij misschien te veel tijd besteedde aan dingen buiten de baan die zijn prestaties beïnvloedden. “Ik denk dat ik na Monaco een beetje zelftherapie heb gedaan en gekeken heb naar de dingen die ik buiten de baan deed. Misschien gaf ik te veel van mijn tijd aan mensen, en tegen de tijd dat ik op de racedag was, was ik een beetje uitgeblust.”

De zelfreflectie op Ricciardo’s prestaties

Ricciardo benadrukte dat hij altijd zou proberen de auto te perfectioneren, maar dat hij ook naar zichzelf moest kijken om ervoor te zorgen dat hij in de juiste mindset was om goede resultaten te behalen. “Diep van binnen weet ik wat ik kan doen en het is gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat ik in de juiste positie ben om dat vaker te doen,” zei hij.

Zijn zelfreflectie leidde tot de conclusie dat hij misschien te veel tijd en energie besteedde aan externe factoren, wat zijn prestaties beïnvloedde. Door deze inzichten hoopt hij vaker in staat te zijn om zijn ware potentieel te laten zien en beter te presteren op de baan.

Resultaten van Ricciardo bij Visa Cash App RB

Daniel Ricciardo heeft een moeizame start gemaakt van het Formule 1-seizoen 2024. In de openingsrace in Bahrein eindigde hij buiten de punten, achter zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. In Saudi-Arabië spinde Ricciardo twee ronden voor het einde van de race, waardoor hij opnieuw puntloos bleef. De Australiër gaf toe dat het een “zwaar weekend” was, “wat erg frustrerend is.”

In de Grand Prix van Australië, Ricciardo’s thuisrace, kende hij wederom een teleurstellend weekend. Hij werd al in de tweede kwalificatiesessie (Q2) uitgeschakeld, terwijl Tsunoda doorging naar de derde sessie. In de race zelf eindigde Ricciardo buiten de punten, terwijl Tsunoda punten scoorde met een negende plaats. Ricciardo erkende dat hij en het team nog steeds worstelen om de juiste afstelling te vinden voor de VCARB01-auto.

Hoewel Ricciardo worstelt met de prestaties, gelooft hij dat de situatie anders is dan tijdens zijn moeilijke periode bij McLaren. Hij is optimistisch dat hij en het team de problemen kunnen oplossen, in tegenstelling tot bij McLaren waar uitgebreide analyses weinig oplossingen boden. Ricciardo blijft hard werken om de juiste afstelling te vinden en zijn vorm te herwinnen, maar tot dusver heeft hij het lastig om zijn teamgenoot Tsunoda de baas te blijven.

Gerelateerd nieuws

Verstappen domineert Perez in kwalificatie en races van seizoen 2024

Verstappen en Albon ongeslagen Na negen Grands Prix in 2024 zijn Max...

Sainz maakt plaats voor Hamilton: ‘Ik voel een beetje medelijden met hem’

Terwijl zijn teamgenoot George Russell de trofee ontving voor de derde plaats...

Ricciardo onthult welke verandering hem een beter resultaat opleverde

Na een periode van worsteling bij Visa Cash App RB, heeft Daniel...

Waar woont Carlos Sainz?

Carlos Sainz Jr. werd geboren in Madrid, Spanje op 1 september 1994....

Verstappen grote winnaar dit weekend in strijd om F1 kampioenschap

Max Verstappen heeft zijn leidende positie in het Formule 1-kampioenschap van 2024...

Perez krijgt gridstraf voor Spaanse GP na crash in Canada

Tijdens de Grand Prix van Canada, op Circuit Gilles Villeneuve, verloor Sergio...

Wat Toto Wolff tegen Carlos Sainz zei tijdens de Mercedes F1 2025-gesprekken

Hoewel Mercedes nog geen beslissing heeft genomen over het plaatsen van Kimi...

Yuki Tsunoda’s waarschuwing aan Sergio Perez met hints naar Red Bull contractclausules

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....