Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Ongewenste F1-records die gebroken kunnen worden
F1 nieuws

Ongewenste F1-records die gebroken kunnen worden

59
Lando Norris Oscar Piastri
Foto: LawVS

De race naar ongewilde records

In de wereld van de Formule 1 zijn records er om gebroken te worden, maar niet alle records zijn even begeerlijk. Terwijl Max Verstappen in 2023 meerdere records brak, waaronder de meeste overwinningen in een seizoen, de meeste punten in een jaar en de grootste voorsprong op de nummer twee in het klassement, zijn er andere records die coureurs liever niet op hun naam schrijven. Dit jaar staan er enkele ongewenste records op het punt van breken, die niet per se een reden tot trots zouden zijn.

Meest gestarte races zonder overwinning

Een van deze ongewenste records is het hoogste aantal gestarte races zonder een overwinning. Nico Hulkenberg staat op het punt dit record te breken. Met 203 starts op zijn naam en slechts vijf minder dan de huidige recordhouder Andrea de Cesaris, zou Hulkenberg dit record al kunnen evenaren bij de Grand Prix van China, om het vervolgens in Miami te breken. Ondanks enkele dichte naderingen tot overwinning in het verleden, lijkt de kans klein dat Hulkenberg dit record zal ontlopen gezien de prestaties van Haas het afgelopen seizoen.

Meeste podiumplaatsen zonder overwinning

Een ander record dat mogelijk gebroken wordt, is het hoogste aantal podiumplaatsen zonder een race te winnen. Dit record wordt momenteel gedeeld door Nick Heidfeld en Lando Norris, die beiden 13 keer een podiumplaats behaalden zonder de hoogste trede te bereiken. Norris, die als een van de meest getalenteerde coureurs op de grid wordt beschouwd, heeft ondanks zijn potentieel nog geen race gewonnen in zijn vijfjarige F1-carrière.

Meeste ronden geleid zonder overwinning

Lando Norris zou ook het record voor de meeste ronden geleid in F1-races zonder een overwinning kunnen breken. Het huidige record staat op naam van Chris Amon, die gedurende zijn carrière 183 ronden aan de leiding ging. Norris, met 61 geleide ronden tot nu toe, zou dit record kunnen verbreken als hij zijn prestaties voortzet zonder een race te winnen.

Meeste carrièrepunten zonder overwinning

Norris bezit ook het record voor de meeste carrièrepunten zonder een race te winnen, een record dat enigszins vertekend is door de verandering in het puntensysteem van F1 in 2010. Met andere coureurs zoals Hulkenberg, Romain Grosjean en Lance Stroll die ook hoge aantallen punten hebben verzameld zonder overwinningen, illustreert dit record de competitieve aard van de sport en hoe moeilijk het kan zijn om een race te winnen.

Meeste racestarts zonder een ronde te leiden

Kevin Magnussen houdt momenteel het record voor de meeste racestarts zonder ooit een ronde te hebben geleid. Ondanks een podiumplaats in zijn debuutrace, heeft Magnussen nooit een race geleid, wat zijn strijd in de sport benadrukt. Dit record toont de uitdagingen waarmee coureurs geconfronteerd worden wanneer ze niet in de topauto’s rijden.

Deze ongewenste records benadrukken een andere kant van de Formule 1, waar niet elke statistiek of mijlpaal gevierd wordt. Terwijl de strijd om de kampioenschappen en overwinningen de meeste aandacht krijgt, vertellen deze records verhalen van doorzettingsvermogen, pech en de harde realiteit van autosport op het hoogste niveau.

Gerelateerd nieuws

Sainz: Ferrari F1 upgrade verwachtingen “volledig buiten de realiteit”

De nieuwe upgrades van Ferrari Ferrari bracht een uitgebreide set upgrades naar...

Helmut Marko over vorm Red Bull: “Als dat niet lukt, is er iets goed mis”

Problemen bij Red Bull Racing in Imola Er is veel werk aan...

Vasseur: Keuze voor Hamilton was makkelijk gemaakt

Het contract met Hamilton De keuze van Ferrari om Lewis Hamilton aan...

Verstappen: Red Bull “ernstig gebrek aan snelheid” in Imola F1-training

Frustratie bij Verstappen tijdens Imola-trainingen Max Verstappen uitte zijn frustratie tijdens beide...

Wat hebben we geleerd tijdens de vrijdagtraining van de F1 Imola Grand Prix 2024?

Na de openingsreeks van pan-continentaal vliegen, keerde het Formule 1-circus terug naar...

Yuki Tsunoda overweegt vertrek bij Red Bull: Zet deur open voor Liam Lawson

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....

Lewis Hamilton duidelijk over zijn opvolger bij Mercedes

Einde van een tijdperk voor Lewis Hamilton bij Mercedes In 2024 zal...

Lewis Hamilton heeft zichzelf ‘een slachtoffer gemaakt’ door Mercedes W15 set-up experimenten

Lewis Hamilton heeft vaak zijn frustraties geuit over de set-up keuzes dit...