Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Adrian Newey blijft bij Red Bull ondanks aanhoudende teamonrust
F1 nieuws

Adrian Newey blijft bij Red Bull ondanks aanhoudende teamonrust

38
Adrian Newey
Foto: DriveBar

Adrian Newey, de legendarische auto-ontwerper wiens werk de afgelopen 17 jaar de basis vormde voor alle titelwinnende auto’s van Red Bull, blijft ondanks geruchten en teamonrust stevig binnen het team. Recentelijk hebben speculaties over zijn vertrek momentum gekregen, vooral na de onrust binnen Red Bull Racing die volgde op het ontslag van een onderzoek naar Christian Horner door het moederbedrijf. Deze speculaties omvatten zelfs mogelijke vertrekken van zowel Max Verstappen als Adrian Newey.

De stabiliteit binnen Red Bull

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saudi-Arabië leek de situatie te escaleren toen Helmut Marko, de motorsportconsultant van Red Bull, onthulde dat hij niet kon uitsluiten dat hij door Red Bull GmbH geschorst zou worden. Dit leidde tot publieke verklaringen van Max Verstappen over zijn loyaliteit aan Marko, waarbij de Nederlandse coureur bijna verklaarde dat als Marko niet betrokken is bij Red Bull, hij dat ook niet zal zijn. Marko bevestigde later zijn intentie om zijn driejarig contract met GmbH uit te zitten na uitgebreide gesprekken met CEO Oliver Mintzlaff, wat de positie van Verstappen binnen het team leek te verstevigen.

Geruchten rondom Newey ontkracht

Ondanks geruchten dat Newey ongelukkig zou zijn binnen het team en dat hij zou zijn overgeplaatst om te werken aan Red Bull’s RB17 hypercar project, hebben bronnen bevestigd dat er binnen Red Bull geen zorgen zijn over een mogelijk vertrek van Newey. Er waren suggesties dat Newey zou kunnen worden verleid door een overstap naar Ferrari om samen te werken met Lewis Hamilton, of naar Mercedes als hij in het VK zou willen blijven. Echter, Newey werkt momenteel aan het RB17-project maar is niet van zijn F1-verantwoordelijkheden gehaald. Hoewel hij niet van plan is de komende Grand Prix van Australië bij te wonen, heeft Red Bull bevestigd dat hij volgende maand weer op de grond zal zijn bij de Grand Prix van Japan.

Focus op het seizoen

Met de afleidingen buiten de baan die de aandacht afleiden van Red Bulls dominante start van het seizoen met twee opeenvolgende 1-2 finishes, heeft teambaas Christian Horner geprobeerd een lijn te trekken om een einde te maken aan de drama’s die het team al twee maanden omhullen. Horner benadrukte de eenheid binnen het team en de cruciale rollen die iedereen speelt, inclusief die van zichzelf, Verstappen en Marko. Ondanks geruchten over zijn eigen toekomst, blijft Horner de volledige steun van de aandeelhouders genieten, wat nog eens benadrukt wordt door de recente schorsing van een teamlid wegens oneerlijkheid, een beslissing die de focus binnen het team opnieuw bevestigt.

In deze periode van speculatie en onzekerheid binnen Red Bull Racing blijft de kern van het team, geleid door figuren als Christian Horner, Max Verstappen, en Adrian Newey, onwrikbaar in hun toewijding aan het team en hun gezamenlijke doelen. Ondanks de uitdagingen blijft Red Bull een toonaangevende kracht in de Formule 1, klaar om elk obstakel te overwinnen op weg naar verdere successen.

Gerelateerd nieuws

Marko waarschuwt Red Bull: ‘Zelfs Verstappen kan niet het hele jaar zo rijden’

Max Verstappen moet sinds de Grand Prix van Miami veel harder werken...

Hoe Aston Martin hun 2024 upgradepakket wil verbeteren

Uitdagingen voor Alonso in het 2024-seizoen Vandaag heeft Fernando Alonso, de Spaanse...

Carlos Sainz verwacht competitievere Ferrari F1-auto tijdens Oostenrijkse GP

Carlos Sainz, de Spaanse Formule 1-coureur, heeft aangekondigd dat hij een aanzienlijke...

Leclerc weet wat Ferrari moet oplossen om competitief te zijn

Problemen bij hoge snelheid Na zijn overwinning tijdens zijn thuis Grand Prix...

Verstappen over of hij zich bedreigt voelt door Hamilton’s prestaties

Verwachtingen van Mercedes in 2024 Momenteel zijn alle ogen gericht op McLaren,...

Aston Martin waarschuwt Alonso: Geen snelle oplossing voor technische problemen

Alonso moet geduld hebben Aston Martin heeft Fernando Alonso laten weten dat...

RB overweegt upgrades te schrappen? Daniel Ricciardo onthult mogelijke switch-tijdlijn

Ricciardo roept op tot kalmte na tegenvallende prestaties Daniel Ricciardo heeft benadrukt...

McLaren: Norris kon niets meer doen om de F1 Spaanse GP te winnen

Frustratie na verlies Lando Norris baalde enorm na het verliezen van de...