Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Rosberg en Vettel geen optie voor Mercedes F1-comebacks
F1 nieuws

Rosberg en Vettel geen optie voor Mercedes F1-comebacks

39
Sebastian Vettel
Foto: Morio

De zoektocht naar een vervanger

Mercedes staat voor een interessante uitdaging als het gaat om het vinden van een geschikte vervanger voor Lewis Hamilton voor het volgende Formule 1-seizoen. Toto Wolff, de baas van Mercedes F1, heeft aangegeven dat hij op zoek is naar een “dappere” keuze voor de vervanging. Veel mensen dachten dat hij hiermee doelde op het jonge talent Andrea Kimi Antonelli, die in alle categorieën waarin hij tot nu toe heeft geracet, opviel. Een sterk rookie-seizoen in F2 dit jaar zou voor Wolff het bewijs kunnen zijn dat Antonelli klaar is om de sprong naar een Mercedes F1-stoeltje in 2025 te maken.

Ervaring versus nieuw talent

Naast het overwegen van jong talent, speelt ook de mogelijkheid van een kortetermijnoplossing een rol in Wolff’s overwegingen. Dit zou betekenen dat er wordt gezocht naar een coureur met bewezen ervaring en overwinningen om het perfecte complement te vormen voor George Russell. Onder de duidelijke kandidaten bevinden zich voormalige wereldkampioenen Nico Rosberg en Sebastian Vettel, die beide vanuit een prestatie- en profielperspectief vinkjes zetten en voor 2025 niet vastliggen aan andere verplichtingen. Echter, ondanks de waarschijnlijke interesse van andere coureurs die graag hun hoed in de ring willen gooien voor volgend jaar, lijken beide ervaren Duitsers al uit beeld te zijn.

Rosberg en Vettel sluiten een comeback uit

Nico Rosberg, die beroemd werd door zijn F1-carrière slechts enkele dagen na het winnen van de wereldtitel in 2016 te beëindigen, heeft duidelijk gemaakt dat hij geen interesse heeft in een mogelijke comeback. In gesprek met de Duitse krant Süddeutsche Zeitung gaf Rosberg aan geen verlangen of geloof te hebben dat hij competitief zou kunnen zijn in een comeback. “Dat is voorbij, ik plan geen comeback,” zei Rosberg, wiens prioriteit nu ligt bij zijn nieuwe leven als financieel investeerder en familieman. Hij voegde eraan toe veel respect te hebben voor het gevaar van de sport.

Sebastian Vettel heeft publiekelijk niet gesproken over een mogelijke interesse in F1, maar recentelijk lijkt Wolff hem ook te hebben uitgesloten. Er was een idee dat Vettel dit jaar zou kunnen deelnemen aan het World Endurance Championship, maar die plannen gingen niet door. Een competitieve comeback ergens is zeker nog op de kaarten, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit in F1 zal zijn.

De mogelijkheid van Alonso

Met Rosberg en Vettel uit het frame, blijft er nog één bewezen ervaren coureur over die beschikbaar zou kunnen zijn – Fernando Alonso. De Spanjaard benadrukte tijdens zijn mediasessies voorafgaand aan de lancering van Aston Martin eerder deze week dat hij een goede positie heeft op de rijdersmarkt, omdat er slechts drie wereldkampioenen op de grid zijn en hij de enige beschikbare is. Hoewel hij zegt dat zijn prioriteit is om eerst met Aston Martin te spreken, suggereerde hij eveneens dat interesse van anderen waarschijnlijk via anderen zou lopen, inclusief zijn manager Flavio Briatore. Een interessante wending nam plaats toen Briatore vorige week een foto op Instagram plaatste van een koffiebijeenkomst die hij had met Wolff, wat de verbeelding van mensen aanwakkerde over een mogelijke overstap van Alonso naar Mercedes.

Voor nu blijft Mercedes zonder haast om te beslissen wie ze naast Russell willen opstellen voor volgend jaar. Er is nog voldoende tijd om te zien hoe Antonelli zich ontwikkelt en hoe het competitieve beeld van de F1-grid dit jaar de rijdersmarkt vormgeeft in termen van wie er beschikbaar zou kunnen zijn voor het volgende seizoen. Wolff’s mogelijkheid om “dapper” te zijn met zijn uiteindelijke keuze kan nog steeds uitgespeeld worden.

Gerelateerd nieuws

McLaren domineert Hongaarse Grand Prix 2024 met controversiële teamorders

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2024 leverde een spannende race...

Verstappen’s agressieve rijstijl zorgt voor woede bij Hamilton en andere coureurs

Max Verstappen’s rijstijl tijdens de Hongaarse Grand Prix heeft geleid tot frustratie...

McLaren’s onprofessionalisme verpest bijna Oscar Piastri’s overwinning

Tijdens de Hongaarse Grand Prix beleefde het McLaren-team een memorabele maar ook...

Verstappen geeft duidelijk signaal af in Hongarije: “niet goed genoeg”

Max Verstappen heeft een duidelijke waarschuwing gegeven aan zijn team Red Bull...

Russell naar Audi? Mogelijkheden na aflopende contract

De Formule 1-wereld staat op zijn kop met recente ontwikkelingen rondom George...

Perez riskeert gevolgen na herhaalde tegenvallende resultaten in Hongarije

Max Verstappen toont zich teleurgesteld in de prestaties van Red Bull tijdens...

Uitgebreide analyse kwalificatie GP van Hongarije 2024

De kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix 2024 leverde een verrassende uitslag...

Waarom Hamilton zich geen zorgen maakt over Ferrari’s prestaties

Lewis Hamilton’s beslissing om naar Ferrari te gaan wordt niet beïnvloed door...