Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Carlos Sainz heeft vier teams op het oog na keuze van Ferrari voor Lewis Hamilton
F1 nieuws

Carlos Sainz heeft vier teams op het oog na keuze van Ferrari voor Lewis Hamilton

89
Carlos Sainz
Foto: imp98

De toekomst van Carlos Sainz in de Formule 1

Volgens F1-journalist Lawrence Barretto heeft Carlos Sainz, ondanks de recente ontwikkelingen binnen Ferrari, waarbij Lewis Hamilton is gekozen als nieuwe aanwinst voor het team in 2025, nog steeds een veelbelovende toekomst in de Formule 1. Sainz, die in 2023 de enige niet-Red Bull coureur was die een race won, had zijn wens uitgesproken om bij Scuderia Ferrari te blijven. Echter, met de komst van de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die na meer dan een decennium bij Mercedes overstapt naar Maranello, lijkt Sainz de grote verliezer in deze situatie. Desondanks gelooft Barretto dat Sainz, gezien zijn prestaties, geen gebrek aan opties zal hebben voor het seizoen 2025.

Een zee van mogelijkheden

Barretto, die zijn inzichten deelde tijdens de F1 Nation podcast, benadrukte dat Sainz’s vorm buiten kijf staat en dat hij daardoor tal van opties heeft op de rijdersmarkt voor het volgende seizoen. Hij suggereerde zelfs dat Sainz in een niet al te slechte positie verkeert, gezien hij zijn stoeltje heeft moeten afstaan aan iemand als Lewis Hamilton, wat op een bepaalde manier als een compliment kan worden beschouwd. Dit toont aan dat, mocht er iemand zijn plek innemen, het tenminste een coureur van Hamiltons kaliber is, wat de situatie enigszins verzacht.

De mogelijke bestemmingen

Wat betreft de specifieke teams waar Sainz mogelijk terecht kan komen, gelooft Barretto dat Mercedes de meest waarschijnlijke optie is, wat zou resulteren in een directe ruil met Hamilton. Sainz kent Toto Wolff goed en past volgens Barretto goed binnen het team vanwege zijn vermogen om goed samen te werken met George Russell en de algehele teamdynamiek niet te verstoren. Mocht een overstap naar Mercedes niet lukken, dan heeft Sainz volgens Barretto concrete opties bij verschillende andere teams, waaronder Aston Martin, Sauber (dat in 2026 Audi zal worden), en Williams. Deze teams bevinden zich wellicht niet op hetzelfde niveau als Ferrari, maar ze zijn allemaal in verschillende stadia van opkomst, wat interessante mogelijkheden voor Sainz kan bieden.

De toekomstvisie

Ongeacht de uitkomst, Barretto is van mening dat Sainz zich in een goede positie bevindt. Eenmaal over de teleurstelling van zijn vertrek bij Ferrari heen, heeft Sainz de potentie om bij Mercedes direct mee te strijden voor overwinningen, of bij Aston Martin, waar het team al vecht voor podiumplekken. Bij Sauber zou een hereniging met zijn oude baas Andreas Seidl kunnen plaatsvinden, en bij Williams zou de recente investering in het team onder leiding van James Vowles een veelbelovende toekomst kunnen bieden. Kortom, ondanks de tegenslag bij Ferrari, lijkt de toekomst voor Carlos Sainz in de Formule 1 nog steeds zeer rooskleurig.

Gerelateerd nieuws

Vier potentiële F1-zitjes in het vizier voor Esteban Ocon te midden van wildcard exit-optie

Na een moeilijk begin van het seizoen 2024 hebben Esteban Ocon en...

Alpine’s Doohan neemt plaats van Ocon in vrije training 1 van Canada

Jack Doohan’s kans bij Alpine Jack Doohan krijgt de kans om zijn...

Sergio Perez verlengt contract: Welke geruchten zijn ten einde?

Een nieuwe toekomst voor Sergio Perez bij Red Bull Red Bull heeft...

Liberty Media kreeg “veel geluk” met overname van F1 van Ecclestone om onbenut potentieel te benutten

Transformerende impact van Liberty Media Sinds de overname van de Formule 1...

Perez verzekert zich van tweejarige contractverlenging bij Red Bull

Start van een nieuw hoofdstuk voor Perez en Red Bull Sergio Perez...

Carlos Sainz, Mick Schumacher en andere coureurs op Alpine’s F1 2025 shortlist

Wie zal Esteban Ocon vervangen bij Alpine voor het F1-seizoen van 2025?...

Slimme Red Bull-suspensietruc onthult: Mercedes en Ferrari volgen

Ferrari en Mercedes behoren tot de vier teams die een slimme Red...

Esteban Ocon vertrekt bij Alpine na het F1-seizoen 2024

Aanleiding en context van het vertrek Het nieuws over het vertrek van...