Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Carlos Sainz heeft vier teams op het oog na keuze van Ferrari voor Lewis Hamilton
F1 nieuws

Carlos Sainz heeft vier teams op het oog na keuze van Ferrari voor Lewis Hamilton

71
Carlos Sainz
Foto: imp98

De toekomst van Carlos Sainz in de Formule 1

Volgens F1-journalist Lawrence Barretto heeft Carlos Sainz, ondanks de recente ontwikkelingen binnen Ferrari, waarbij Lewis Hamilton is gekozen als nieuwe aanwinst voor het team in 2025, nog steeds een veelbelovende toekomst in de Formule 1. Sainz, die in 2023 de enige niet-Red Bull coureur was die een race won, had zijn wens uitgesproken om bij Scuderia Ferrari te blijven. Echter, met de komst van de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die na meer dan een decennium bij Mercedes overstapt naar Maranello, lijkt Sainz de grote verliezer in deze situatie. Desondanks gelooft Barretto dat Sainz, gezien zijn prestaties, geen gebrek aan opties zal hebben voor het seizoen 2025.

Een zee van mogelijkheden

Barretto, die zijn inzichten deelde tijdens de F1 Nation podcast, benadrukte dat Sainz’s vorm buiten kijf staat en dat hij daardoor tal van opties heeft op de rijdersmarkt voor het volgende seizoen. Hij suggereerde zelfs dat Sainz in een niet al te slechte positie verkeert, gezien hij zijn stoeltje heeft moeten afstaan aan iemand als Lewis Hamilton, wat op een bepaalde manier als een compliment kan worden beschouwd. Dit toont aan dat, mocht er iemand zijn plek innemen, het tenminste een coureur van Hamiltons kaliber is, wat de situatie enigszins verzacht.

De mogelijke bestemmingen

Wat betreft de specifieke teams waar Sainz mogelijk terecht kan komen, gelooft Barretto dat Mercedes de meest waarschijnlijke optie is, wat zou resulteren in een directe ruil met Hamilton. Sainz kent Toto Wolff goed en past volgens Barretto goed binnen het team vanwege zijn vermogen om goed samen te werken met George Russell en de algehele teamdynamiek niet te verstoren. Mocht een overstap naar Mercedes niet lukken, dan heeft Sainz volgens Barretto concrete opties bij verschillende andere teams, waaronder Aston Martin, Sauber (dat in 2026 Audi zal worden), en Williams. Deze teams bevinden zich wellicht niet op hetzelfde niveau als Ferrari, maar ze zijn allemaal in verschillende stadia van opkomst, wat interessante mogelijkheden voor Sainz kan bieden.

De toekomstvisie

Ongeacht de uitkomst, Barretto is van mening dat Sainz zich in een goede positie bevindt. Eenmaal over de teleurstelling van zijn vertrek bij Ferrari heen, heeft Sainz de potentie om bij Mercedes direct mee te strijden voor overwinningen, of bij Aston Martin, waar het team al vecht voor podiumplekken. Bij Sauber zou een hereniging met zijn oude baas Andreas Seidl kunnen plaatsvinden, en bij Williams zou de recente investering in het team onder leiding van James Vowles een veelbelovende toekomst kunnen bieden. Kortom, ondanks de tegenslag bij Ferrari, lijkt de toekomst voor Carlos Sainz in de Formule 1 nog steeds zeer rooskleurig.

Gerelateerd nieuws

Las Vegas GP draagt bij aan de winst van F1 in 2023 tot $392 miljoen

De impact van de Las Vegas Grand Prix De Formule 1-seizoenen van...

Vijf sleutelfactoren die Aston Martin een te duchten kracht kunnen maken

Aston Martin heeft de afgelopen seizoenen meerdere uitstekende beslissingen genomen, van fabriek...

Wat staat Red Bull F1 te wachten na de vrijspraak van Horner?

De uitdagingen voor Christian Horner en Red Bull F1 De afgelopen weken...

George Russell uit zorgen over ‘stuiteren’ bij de Mercedes W15

Een nieuwe start met de W15 Aan de vooravond van het nieuwe...

Alpine sluit F1-test voor Mick Schumacher uit

Mick Schumacher heeft zich aangesloten bij Alpine om dit jaar in hun...

Mercedes onthult drie ‘eerste conclusies’ na eerste W15-ronden in Bahrein

Een nieuwe start met de W15 Terwijl Mercedes afwacht hoe ze zich...

Leven na Guenther Steiner: Ayao Komatsu en zijn plannen voor een revolutie bij Haas

Een nieuw hoofdstuk voor Haas Het jaar 2024 markeert het begin van...

Sauber: Audi’s F1 2026 plannen niet in gevaar ondanks managementwisselingen

De toekomst van Sauber en Audi in de Formule 1 In augustus...